Cum să fii fericit la 20 de ani

Douăzeci de ani  este vârsta cea mai frumoasă și plină de posibilități din viața unui om. Anume la douăzeci de ani majoritatea oamenilor își determină prioritățile și încep să lupte pentru visele lor.

Acest moment este unul crucial: orice decizie îți determină cursul vieții: calea spre fericire sau o serie puternică de remușcări. De felul cum vei trăi această perioadă, depinde fericirea ta în viitor, și aici sunt câteva sfaturi despre cum să nu ratezi ce e mai important:

1. Acceptă această realitate: oamenii se schimbă

Asta înseamnă că prietenii tăi se vor schimba și tu inclusiv. Deci, să nu fii surprins dacă opiniile sau chiar stilul de viață se va ridica la un alt nivel la ei, sau la tine – fiecare are drumul său.

E posibil să suferi, poți fi trădat sau tu vei trăda. Așa că pur și simplu acceptă asta, nu încerca să prelungești ceea ce s-a terminat deja. Dacă drumurile voastre s-au despărțit – înseamnă că așa a fost să fie. E normal să pierzi uneori, pentru a merge mai departe.

2. Oferă-ți șansa de a te îndrăgosti

Relațiile serioase pot să te sperie, deoarece aceasta urmează să-ți amenințe libertatea, dar oare numai din acest motiv vei ezita să guști din acest sentiment plin de culoare și tandrețe?

Nu-ți aminti trecutul și nu te gândi la viitor. Doar permiteți să te îndrăgostești sincer, cu adevărat, totalmente și aruncă din cap toate dubiile, trăiește din plin viața obișnuită și interesantă pe care o ai. Dragostea o să te găsească neapărat.

3. Nu încerca să resuscitezi o relație moartă

Dacă vezi că relația cu un om drag te extenuează, îți strică starea de spirit și îți dai seama că după câte s-au întâplat între voi, nimic nu va mai fi la fel, atunci e timpul să pui capăt acestei relații, chiar dacă îți este frică de singurătate. Viața nu este așa de lungă cum îți pare la 20 de ani, deci cu cât mai devreme scapi de ceea ce te chinuie acum, cu atât mai mult timp vei putea petrece cu oamenii care într-adevăr te merită.

4. Distrează-te mai puțin

Desigur, alcoolul, o mulțime de prieteni și muzica la volum maxim pare a fi cea mai interesantă variantă de a petrece timpul liber, când ai 20 de ani, dar toate acestea ajung să te plictisească la un moment dat. În viață există atât de multe activități diferite, evenimente interesante și neobișnuite, la care ai putea să faci parte, încât să îți petreci toate weekend-urile conform aceluiași scenariu este pur și simplu stupid.

5. Găsește-ți pasiunea

Fiecare persoană, chiar și cel mai posac și pesimist om, are nevoie de un scop în viață. Așa suntem construiți – ne trebuie ceva care să ne stimuleze. Dar spre un scop real atrage doar ceea ce este cu adevarat impresionant, incredibil, ceva ce ne face fericiți și ne fascinează.

Atunci când o persoană are o astfel de pasiune, aceasta o ghidează în viață și îi redă speranța, când ea se ciocnește de situații dificile.

6. Nu te identifica cu munca ta

Dacă ți-ai găsit pasiunea la locul de muncă, bifează acest punct în lista ta de scopuri și treci la următoarele. Dacă serviciul tău este doar un mijloc de a câștiga bani, asta nu înseamnă că trebuie să te bucuri de stabilitate și să renunți la vise.

Indiferent de ce ar spune superiorul tău sau colegii tăi de muncă, nu îți trăda individualitatea doar pentru a păstra locul de muncă și a fi un angajat respectat. Într-un final vei ajunge să te autodistrugi pentru niște bani și prestigiu… crezi că merită?

7. Călătorește

Cel mai plăcut mod de a te distra la 20 de ani.
Călătorește cât mai mult posibil, ori de câte ori dispui de timp și de bani. Apropo, dacă vei respecta punctul №4, vei păstra mai multe resurse financiare pentru călătorii și vei putea ajunge să vezi orice loc îți dorești.

Mulți oameni cred că, de obicei, călătoriile necesită o mulțime de bani și foarte mult timp, dar nu este întotdeauna așa. Fă economii, cumpără bilete de avion ieftine și urmărește cele mai bune oferte. Dacă îți dorești cu adevărat să călătorești, vei găsi o mulțime de posibilități și alternative.

În cazul în care situația ta financiară nu îți permite să mergi peste hotare, poți să faci o excursie  în țara ta natală – are o mulțime de locuri frumoase și totul este diferit în comparație cu orașul sau satul în care locuiești, începând cu natura și terminând cu oamenii.

8. Comunică cu oamenii care au aceleași interese ca și tine

Comunică numai cu cei, în prezența cărora te simți bine. Dacă încă mai ai, de la școală, fixată în cap ideea că e bine să te afli în cercul  oamenilor „cool”, dar pe care nu îi poți suporta, aruncă această concepție în cel mai apropiat coș de gunoi.
Bucuria comunicării este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții, așa că nu strica totul din cauza unor stereotipuri.

9. Începe-ți afacerea acum!

Dacă ai o idee care crezi că va schimba lumea, începe o afacere chiar acum. La această vârsta, oamenii nu au aproape nici o experiență, dar sunt plini de pasiune și creativitate, ideii inovative și ferma convingere că în lumea asta se poate schimba ceva. Nu poți pierde acest moment.

Chiar dacă nu va funcționa și nu vei ajunge la rezultatul râvnit, vei primi o experiență de neprețuit. După cum afirma un miliardar american: ,,prima dată trebuie să te arzi, ca la 30 de ani să nu mai faci aceleași greșeli.”

10. Ascultă-ți inima

Până acum, în copilărie dar și în adolescență, ai ascultat mai mereu pe altcineva: părinți, profesori, colegi mai mari, etc. Acum ai câștigat un pic de experiență personală, nu crezi că este timpul să ai încredere în ea?

Nu te mai uita la alții și nu te gândi ce vor spune. Experiența pe care ai acumulat-o până acum  nu te va minți, ea a fost mereu sinceră. Uite, de exemplu: cineva a spus că a fost distractiv, dar tu te-ai  plictisit. Deci, a fost plictisitor, iar acesta este singurul adevăr, pentru că ai lumea ta – se întâmplă doar ceea ce simți și ce vezi. Acum este momentul perfect de a te găsi, de a-ți forma personalitatea.

11. Succesul nu aduce fericirea

Fericirea duce spre succes, nu invers. Acest sfat este, probabil, cel mai important.

Dacă lucrezi la un serviciu pe care nu îl iubești, doar de dragul succesului și respectului, crezând că dacă te sacrifici acum, vei primi drept recompensă fericirea, te înșeli.

Va fi o explozie scurtă de plăcere, care va avea drept consecință o zgârâietură urâtă pe toată suprafața ego-ului tău.

,,Cel mai mare succes în viață este faptul că ai avut o viață fericită.”
Deci, pentru a afla dacă ești o persoană de succes, trebuie doar sa te intrebi: „Sunt fericit?” Dacă nu, încearcă din nou și din nou, depune orice efort pentru a obține ceea spre ce tinde sufletul.

      Articole recomandate