Cum să faci „dragoste” creştineşte. Primul manual de educaţie sexuală lansat în România

1

Românii au la dispoziţie primul manual de educaţie sexuală din perspectivă creştină, tradus după un manual similar din America, scrie site-ul Bisericii Greco- Catolice, scrie gandul.info.

Lucrarea „Aspiră. Trăieşte-ţi viaţa! Fii liber!” a fost editată de asocaţia „Darul Vieţii” din Timişoara şi, după cum spun editorii, este „o resursă indispensabilă pentru educatorii şi formatorii creştini în vederea „educaţiei pentru castitate””. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, manualul nu este unul religios, ci îi învaţă pe tineri care sunt avantajele abstinenţei de la sex.

Cartea are capitole complexe, de la cum să-ţi protejezi mintea până la recompensele abstinenţei:

1. A trăi viaţa cu un scop. Înţelegerea importanţei de a avea un plan/un scop în viaţă. Cum îl putem menţine, cum îl putem pierde?

2. A fi ferm. Învaţă şi practică rezistenţa faţă de presiunile negative din jur.

3. Gândeşte mai departe. Învaţă să gândeşti în perspectivă şi să evaluezi consecinţele unei vieţi sexuale premature. Incidenţa bolilor venerice.

4. Protejează-ţi mintea. Cum să te protejezi faţă de influenţele/manipulările mass media.

5. Puterea auto-controlului. Avantajele auto-controlului. Libertatea de a decide care le sunt instrumentele ce le vor modela viaţa.

6. Fundamente pentru căsătorie. Recunoaşterea elementelor sănătoase şi a celor distructive pentru o căsătorie.

7. A începe din nou. Importanţa de a ne debarasa de greşelile din trecut, pentru a ne concentra la un nou început.

8. Imaginea de ansamblu. Legătura dintre abstinenţă, realizările şcolare/academice şi oportunităţile de viitor. Recompensele abstinenţei.

Manualul „Aspiră” a înregistrat un succes în SUA fiind dedicat educaţiei adolescenţilor pentru a reduce rata de avorturilor în rândul tinerelor.

      Articole recomandate