Cum să creezi o comunitate de succes pe rețele de socializare în Moldova

1

Probabil mulți dintre voi au încercat, sau vor încerca să creeze o comunitate cu o tematică specifică pe una din rețelele de socializare accesate de Moldoveni. Cu siguranță nu este un lucru ușor și chiar necesită mult timp.

Despre cum să creezi o comunitate de succes pe rețele de socializare vom află de la un tînăr din Or. Cantemir care de mai mulți ani administrează o comunitate cu bancuri pentru moldoveni.

Viorel Mocanu, este un tînăr de 18 ani din raionul Cantemir, satul Tartaul. Pe lîngă activitățile specifice unui adolescent, Viorel mai administrează și Comunitatea Bancuri Moldova. În acest scop tînărul a creat două pagini pe rețele de socializare, pe Faacebook și pe Odnoklassniki.

Grupul de pe Odnoklassniki “Bancuri Moldova ” are peste 67 000 de utilizatori și este cel mai mare grup de umor din Republica Moldova pe rețeua de socializare.  Zilnic în grup apar peste 20 de bancuri noi din diferite categorii și diverse tematici. Iar pe facebook comunitatea are deja peste 2 000 de admiratori. Tînărul a destăinuit pentru noi cîteva secrete ale succesului său.

6 pași ce trebuie urmați:

1. Alege cu grijă temele care le postezi în grup şi pe pagină.

2. Nu posta de mai multe ori aceeaşi temă.

3. Discută cu mai multe persoane despre grupul tău și cerele ajutor și parerea lor.

4. Trebuie să fii activ în fiecare zi !

5. Nu trișa, nu schimba denumirea la grup !

6.Pune în balanță avantajele și  dezavantajele grupei

Ideea a apărut cînd am privit o emisiune cu bancuri, și atunci m-am apucat și eu să public. Administrarea acestei comunităţi îmi i-a toată ziua, dar cu întreruperi, sunt zile când sunt ocupat, dar cu ajutorul moderatorilor tot timpul avem teme noi„, ne-a mărturisit Viorel.

La întrebarea de ce anume bancuri tînărul a răspuns „Pentru că în Moldova multe persoane sunt triste, au multe probleme și eu doresc să le aduc zîmbetul pe față, cînd intră în comunitate să uite de toate problemele şi să zâmbească cu noi„. Dacă vreți să începeți ziua în forță și cu zîmbetul pe față, te poți alătura la  Comunitatea Bancuri Moldova  pe Facebook și pe Odnoklassniki.

      Articole recomandate