Cum să călătorești gratis în toată lumea. Doar dacă ai o canapea acasă

calatorii-moldova-gratis

La început, este suficient să ai o canapea și dorința de a călători oriunde în lume. Și intenția să devii unul din cei 5,5 milioane de couchsurferi din toată lumea.

Couchsurfingul (surfing de canapea) este  un proiect conceput de americanul Casey Fenton în 1999. Acesta căuta cazare ieftină în Irlanda, unde urma să învețe. Ideea de atunci treptat s-a transformat în cea mai frumoasă aventură, care în plus îți oferă posibilitatea să vezi o lume întreagă fără a scoate nici un ban din buzunar pentru cazare, mîncare și alte cheltuieli.

Platforma couchsurfing.org a fost creată în 2004. Numărul celor interesați a crescut incredibil, astfel că în prezent comunitatea de couchsurferi este formată din peste 5,5 milioane de oameni din 97.000 de orașe și peste 200 de țări. Cel care acceptă să fie parte din acest sistem poate să stea gratuit la oricine din colegii din rețea. Înregistrarea e simplă, pe www.couchsurfing.org. Ulterior, primești datele de la cel care te vizitează, sau trimiți datele celui la care dorești să pleci.

moldova, moldoveni-calatorii-gratis

Printre cei care sunt membri la această comunitate, se numără și circa 3000 de moldoveni. Astfel, majoritatea dintre ei sunt din Chișinău( 2408), apoi Tiraspol( 245), Bălți( 98), Rîbnița( 41), Ungheni( 18), Orhei(12) și Soroca( 9). Așadar, ai posibilitatea să fii ghidul tuturor celor dornici să descopere Moldova și în același timp singur să călătorești achitînd doar cheltuielile pentru transport. Restul este gratis!

Deci, dacă ai spiritul de călător în tine, nu face decît să participi la cea mai frumoasă aventură: couchsurfing. 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate