Cum în Republica Moldova sunt prinși pedofilii. Despre mișcarea ‘’Scutul Social’’ și lupta ei împotriva pedofililor

PEDOFILI-MOLDOVA-SCUT-SOCIAL

Într-o lume în care indiferența, criminalitatea și gesturile obscene sunt la ele acasă, puțini sunt cei care se declară fățiș împotriva acestor devieri. Sau și mai mult, împotriva celor care comit infracțiuni și fărădelegi.

Ei sunt parte din mișcarea ‘’Scutul Social’’ și au drept principal scop prinderea pedofililor din Republica Moldova. Sunt tineri și urăsc perverșii și cei cu gînduri perverse. S-au inspirat din mișcarea fondată de activistul Максим Марцинкевич din Rusia, «Оккупай-педофиляй», care are același scop: lupta împotriva pedofililor.

‘’Scutul Social vine să se lupte deschis cu toți pedofilii din țară, care se simt liberi să facă ce vor’’, spune liderul acestei mișcări, Stanislav. ‘’Noi dorim să facem mai multe acțiuni de acest gen, pentru a apăra societatea de pericole și mizerii, inclusiv de pedofili’’. Modalitatea în care tinerii prind pedofilii nu este complicată. Aceștia se înregistrează pe rețele de socializare drept copii minori și intră în contact cu bărbați care propun relații intime cu ei. Apoi îi prind cînd aceștia stabilesc o întîlnire. În acel moment urmează o altfel de discuție decît s-ar fi așteptat presupușii pedofili.

‘’Numărul pedofililor prinși pînă acum este incert. Însă cu siguranță cel puțin 4 dintre 12 bărbați prinși aveau atracții sexuale față de copii minori’’, adaugă Stanislav. Cît privește numărul celor implicați în prinderea pedofililor, tînărul zice că la moment sunt aproximativ 10 persoane active, însă numărul cu siguranță ar crește dacă s-ar face un apel la adresa întregii societăți, pentru că problema pedofiliei este extrem de serioasă și afectează întreaga societate.

Băieții vor să se înregistreze oficial, și spun că curînd vor lansa noi activități pe diferite domenii, inclusiv la capitolul donații, combaterea vînzării drogurilor, alcoolului și țigărilor la minori sau vinderea produselor expirate. Autoritățile în același timp nu prea se grăbesc să îi ajute. Cum spune și Stanislav, s-a încercat cu implicarea poliției, s-a mers cu scrisori la procuratură, dar degeaba. Singurii care îi ajută este Centrul pentru Combaterea traficului de ființe umane.

La final, Stanislav a dorit să transmită un mesaj tuturor moldovenilor. ‘’Voi fi recunoscător tuturor care ne vor susține și nu vor fi pasivi. Avem nevoie de susținerea voastră, altfel nu vom reuși în realizarea scopurilor propuse. Să facem împreună lucruri mărețe și necesare societății noastre.’

Puteți să urmăriți și contacta pe tineri pe pagina V Kontakte: http://vk.com/scutulsocial, pagina de facebook https://www.facebook.com/ScutulSocial, sau canalul de pe Youtube .

Mai jos vezi un material video realizat de tineri, în care au prins un presupus pedofil pe nume Max, de 24 de ani. Vezi cum s-a terminat toată acțiunea. 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate