Cum au fost botezate cele mai faimoase companii din lume:Adidas, Nokia, Coca-Cola …

Portalul stocklogos.com publică un articol despre modul în care au unele dintre cele mai faimoase companii din lume, printre care Pepsi, Coca-Cola, eBay sau Starbucks, şi-au primit numele.

Adidas provine de la porecla fondatorului companiei Adolf Adi Dassler. Fratele lui, Rudolf Rudi Dassler si-a infiintat propria firma de pantofi, numita Ruda, care ulterior a devenit Puma.

Adobe a primit numele de la râul care curgea prin spatele casei fondatorului companiei, John Warnock.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, voia o companie care să înceapă cu litera „A”, pentru a apărea printre primele rezultate în cazul unei căutări alfabetice. A ales numele Amazon, după unul dintre cele mai mari fluvii din lume, sperând că şi compania sa va fi în top. Săgeata care uneşte literele „a” şi „z” sugerează că pe Amazon se găseşte totul „de la a la z”.

 

În 1910August Horch a parasit propria sa companie – Horch – începând o nouă afacere, a fost nevoit sa nu-si mai putea folosi numele in denumirea firmei. Heinrich Fikentscher, baietelul in varsta de numai 10 ani al partenerului de afaceri al luiHorch, a avut stralucita idee de a traduce numele Horch – forma imperativa a verbului „a asculta” – in latina, „Audi„.

Canon – deriva din Kwanan, care a fost primul aparat de fotografiat lansat de Laboratorul de Instrumente Optice.

Coca-Cola – denumire obtinuta din alaturarea numelor a doua ingrediente – frunzele de coca (planta din care se obtine si cocaina) si nucile de kola, folosite pentru aroma.

eBay – denumit initial Echo Bay Technology Group, site-ul de licitatii nu a putut folosi adresa de internet EchoBay.com, pentru ca domeniul era deja detinut de o companie miniera din Nevada. Astfel, s-a ajuns la prescurtarea eBay.

IBM – dupa ce a plecat din pozitia de functionar public, fondatorul companiei, Tom Watson, si-a denumit afacerea International Business Machines (IBM), pentru a le face in ciuda fostilor colegi.


Lego este o combinaţie a cuvintelor „Leg godt”, care în daneză înseamnă „Joacă bine”. Lego înseamnă şi „să construim împreună” în latină, dar reprezentanţii companiei spun că este doar o coincidenţă.


Numit dupa Nike – zeița victoriei în mitologia greacă, care simbolizeaza zborul.

Nissan – denumirea prescuratata de la Nippon Sangyo, care se traduce prin “industrie japoneza”.

Nokia – la inceput fabrica de cherestea, ulterior a tfabrica produse din cauciuc, in orasul finlandez Nokia.

Pepsi a fost numită după enzima digestivă pepsină.

Reebok – forma stilizata a cuvantului “rhebok”, ce denumeste o specie de antilopa africana.

Sharp – denumirea provine de la primul produs al companiei – creionul cu varf ascutit (ascutit se traduce in engleza prin “sharp”)

Skype vine de la conceputul orginal al serviciului – sky-peer-to-peer, care apoi s-a transformat în skyper și, în cele din urmă, în skype.


Sony – provine din cuvantul latin “sonus” care inseamna “sunet”. Denumirea a fost aleasa pentru ca poate fi pronuntata cu usurinta in majoritatea limbilor.

Vodafone – reprezinta o combinatie a cuvintelor Voce, Date si Telefoane.

Volkswagen – cuvantul inseamna in germana “masina poporului”.

      Articole recomandate