Cum arata meniul minune? Iata cea mai sănătoasă masă din lume

Cu toţii suntem interesaţi de alimentaţia sănătoasă, cu toţii vrem să ştim care sunt cele mai sănătoase alimente, cele mai bune fructe şi legume pentru sănătatea noastră. Nu e de mirare, atunci, că oamenii de ştiinţă au studiat ani de zile pentru a găsi răspunsuri la întrebările oamenilor legate de alimentaţia sănătoasă. Iar munca lor a fost răsplătită. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de cercetări alimentare Leatherhead din Marea Britanie au realizat cea mai sănătoasă masă din lume. Pentru obţinerea „retetei” s-au analizat 4.000 de reclame folosită de producători şi de supermarket-uri.

“Meniul minune” cuprinde o serie de alimente sănătoase, care pot fi incluse atât în mesele principale, cât şi pe post de gustări.

Iată, aşadar, ce conţine meniul:

 

1. Terină de somon proaspăt afumat

Conţine Omega 3 şi DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inimă şi creier. Alături se poate servi o salată cu ulei de măsline extravirgin care ajută la menţinerea unui nivel normal al colesterolului.

 

2. Pui cu linte şi legume

O masă hrănitoare şi sănătoasă, bogată în proteine care contribuie la creşterea masei musculare. În plus, acidul pantotenic din linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţele intelectuale.

3. Iaurt cu nuci şi sos caramel fără zahăr

Un desert perfect pentru digestie, dentiţie şi pentru ţinerea sub control a glicemiei, susţin cercetătorii britanici. Potrivit acestora, guma guar (E412) din desert poate ajuta la menţinerea unui nivel optim al colesterolului, în timp ce lactoza contribuie la accelerarea tranzitului intestinal. La rândul lor, nucile contribuie la îmbunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge.

 

În ceea ce priveşte băuturile, oamenii de ştiinţă de la Centrul de cercetări alimentare Leatherhead din Marea Britanie, au creat o băutură asemănătoare celor pentru sportivi. Aceasta conţine elemente nutritive precum biotină, calciu, zinc, fier, potasiu, seleniu şi magneziu. Biotina, de exemplu, ajută metabolismul, sistemul nervos, pielea şi părul. În timp ce calciul este ideal pentru funcţionarea muşchilor şi a oaselor.

 

Ei recomandă, de asemenea, un shake de fructe de pădure care poate fi considerat o masă în sine pentru cei care ţin dietă. Pentru zilele şi serile reci, este indicată ciocolata caldă. Aceasta conţine melatonină care induce somnolenţa.

 

Masa se poate încheia cu o tabletă din cărbune medicinal, pentru a reduce flatulenţa excesivă.

      Articole recomandate