Cum arată cel mai scump automobil din istorie. Maşina milionarilor (Foto)

Maşinile luxoase mereu au fost una dintre slăbiciunile bărbaţilor . Aceştia dau orice pentru a avea în garaj o maşină frumoasă şi cu toate dotările.

Pe 3 octombrie curent în Statele Unite  a fost stabilit un nou record pe piaţa automobilistică. Modelul Ferrari 250 GTO a fost vîndut unui cumpărător anonim cu o sumă  de nici mai mult nici mai puţin de 52 de milioane de dolari.

Această sumă pentru automobilul sportiv de culoare roşie a fost cumpărat de către Paul Pappalardo. Confortm aprecierilor Bloomberg, marca Ferrari lansată în anul 1962 este cel mai scump automobil din lume. Recordul precedent a aparţinut aceluiaşi model, pe care magnatul IT Craig Makkoy l-a cumpărat cu 35 de milioane de dolari.

Mașina vîndută lui Pappalardo, cu 300 de cai putere, a învins cursa auto din cadrul Tour de France din 1963, precum și cea din 2002 de la Le Mans.

Modelul a fost produs de cărte Ferrari în perioada 1962-1964. În total au fost produse doar 39 de mașini. Modelul se bucură de o mare apreciere, Jurnalul Motor Trend Classic oferindu-i titulatura de Cel mai bun Ferrari lansat vreodată. O mare parte din cele 39 de mașini au fost cumpărate de către colecționari milionari. Între anii 1962-1964 acest model a costat în Statele Unite 18.500 de dolari.

Așa arată cel mai scump automobil din istorie. 

masina1

masina2

masina3

masina4

masina5

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate