Cum arată cel mai modern tren din Republica Moldova

Cu această bijuterie mecanică drumul de la Bender până la Ocniţa va dura în jur de 6 ore. Trenul are capacitatea să se deplaseze cu o viteză de până la 120 de kilometri pe oră. Cele trei vagoane dispun de 340 de locuri, din care 140 la clasa medie şi business, iar 200 – pentru clasa a treia. Fiecare compartiment va avea climatizor, internet, uși cu sensor, comodități pentru persoanele cu handicap şi toalete moderne.

Deocamdată nu se ştie cu cât va costa plăcerea de a călători cu acest tren și cu cât se vor scumpi biletele, dar autorităţile promit – călătoria cu trenul va fi mai ieftină decât cea cu microbuzul sau autobuzul.

Fiecare vagon din tren dispune de toalete moderne, aer condiţionat, spaţii amenajate pentru bagaje şi supraveghere video pe timpul călătoriei. Scaunele sunt echipate cu prize pentru telefoanele mobile şi pentru laptopuri. În timpul călătoriei, pasagerii vor putea utiliza internetul.

Călătorii se vor bucura, însă, de confortul din vagoane abia peste o lună. Asta deoarece trenul va fi testat în această perioadă, pentru a oferi maximă siguranţă călătorilor.

      Articole recomandate