Cum a câştigat un funcţionar german 745,000 euro fără să muncească deloc

După ce a aflat că postul său a fost desfiinţat în urma restructurărilor, Un funcţionar german în vârstă de 65 de ani a trimis  celor 500 de colegi ai săi din administraţia publică a orăşelului Menden, în ziua pensionării lui, un mesaj de rămas bun în care susţine că în ultimii 14 ani de muncă a câştigat 745.000 de euro fără să muncească deloc.

”Din anul 1998, am fost prezent, dar nu am fost în mod real aici. Aşadar, voi fi bine pregătit pentru pensionare. Adio”, a scris el într-un mail care a ajuns şi redacţiei ziarului german Westfalen-Post. Primarul localităţii Menden afirmă că a simţit ”o mare doză de furie” când a văzut mail-ul.

Funcţionarul ieşit la pensie acuză autorităţile publice locale că au creat posturi ineficiente, având structuri redundante şi paralele şi că au mai angajat o altă persoană cu aceleaşi sarcini, lăsându-l astfel fără obiectul muncii.
”Sigur că am profitat din plin de libertatea pe care mi-au oferit-o”, a precizat funcţionarul, al cărui nume nu a fost făcut public.

      Articole recomandate