Cu poliția la Bacalaureat! Autocarele care vor transporta elevii la BAC vor fi însoţite de poliţişti

police

Liceenii vor fi însoţiţi de poliţişti atunci când vor merge spre centrelele de BAC. Autorităţile cred că aşa absolvenţii vor fi în siguranţă şi nu vor întârzia la examene. Oficialii de la Ministerul Educaţiei au aplicat în practică ideea şi au parcurs astăzi traseul unui absolvent al liceului „Ion Pelivan” din satul Răzeni, Ialoveni.

Avem o înţelegere cu MAI, potrivit căreia, candidaţii sau autocarele cu care vor veni să fie însoţiţi de poliţişti. Elevii au nevoie de buletin de identitate, ca să se legitimeze, datele trebuie să coincidă„, a menţionat viceministrul Educaţiei Ion Grosu.

În această sală vor susţine examenele de BAC 120 de elevi, care vor fi supravegheaţi de opt observatori prezenţi în sală. Examenele vor fi monitorizate şi prin intermediul camerelor video de preşedintele centrului de BAC, relateaza publika.md

Pe monitor se văd foarte bine toate 12 camere„, a declarat directorul liceului „Ion Pelivan”, Adelina Ghiţiu. Elevii susţin că emoţiile cresc, în pofida încurajărilor oficialilor.

Vă imaginaţi că în o asemenea sală respiră 120 de oameni. Aceasta lasă de dorit„, a spus o tânără.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în prezent cele 103 centre de BAC din ţară sunt pregătite pentru organizarea examenelor în proporţie de 60 la sută.

      Articole recomandate