„Cu ochiul microbului” – cartea care povesteşte despre viaţa şoferilor de microbuze

Transportatorii din Chişinău au hotărât să anunţe călătorii despre intenţia de a majora tarifele, printr-o metodă mai puţin obişnuită. Aceştia au editat o carte despre şoferii de microbuze şi problemele cu care se confruntă. Volumul poate fi găsit în chioşcuri la un preţ de 30 de lei.

Transportator şi scriitor din fire, Nicolae Seredneac a folosit puterea cuvântului pentru a-i sensibiliza aleşii locali. În cartea sa, întitulată „Cu ochiul microbului„, bărbatul povesteşte despre viaţa şoferilor de microbuze.

Nicolae Seredneac spune că ştie care este atitudinea oamenilor faţă de şoferii de maxi-taxi, aşa că nu a ales întâmplător titlul cărţii.În aceiaşi carte, autorul a făcut şi o culegere de expresii ale şoferilor. Folclorul conducătorilor cuprinde nouă zicale.

Subiectul privind majorarea tarifului la călătoria cu microbuzul până la cinci lei ar putea fi discutat la următoarea şedinţă a consiliului municipal care va avea loc pe 24 aprilie.

Scopul nostru este de a explica oamenilor situaţia reală, de ce vrem majorarea tarifului. Sunt descrise situaţii în care şoferii sunt bătuţi pe nedrept, nu li se dau bani sau situaţii în care găsesc telefoane mobile scumpe şi le întorc. Vă asigur că între şoferi sunt oameni cu studii superioare, informează publicația prime.md.

      Articole recomandate