Cu lacrimi în ochi, actorul Gheorghe Urschi a revenit la teatru. Locul care acum 2 ani îi era a doua casă (Video)

La doi ani după ce a suferit un atac cerebral „regele umorului moldovenesc”, Gheorghe Urschi, a revenit, astăzi, în sala de spectacole a Teatrului Luceafărul.

Actorul a asistat la repetițiile piesei „Testamentul” pe care a scris-o încă în toamna anului 1991. Și de această dată, emoțiile și-au spus cuvântul, informează UNIMEDIA.

Actorul a venit însoțit de cele două fiice ale sale, Laura și Liliana. Vădit emoționat, a parcurs holul Teatrului analizând fiecare detaliu. S-a așezat încet și calm în mijlocul sălii, gata să urmărească acțiunea din scenă.

Emoții au avut și actorii. „La început mi-a fost frică să accept acest rol, pentru că la vârsta de 30 de ani e cam greu să ajungi la înțelepciunea unui om de 80 de ani.Am lucrat împreună cu maestrul Gheorghe Urschi atunci când starea lui de sănătatea era bună. E o plăcere deosebită să-l revedem aici. E acasă la el. Avem emoții mari înainte de începerea spectacolului”, a declarat actorul Vaceslav Mereuță, care joacă în rolul principal și îl interpretează pe Pricoche Sâmbure.

Spectacolul „Testamentul” a fost jucat de sute de ori pe scena Teatrului Luceafărul. Actrița Paulina Zaftoni este singura care a făcut parte din toate distribuțiile.

Nu vreau să îl întâlnesc cu lacrimi. Vreau să îl întâlnesc numai cu lacrimi de bucurie. Trebuie să îi insuflăm numai sentimente de bucurie și fericire. S-ar putea ca revederea de astăzi să fie o pastilă pentru sănătatea lui”, a declarat actrița Paulina Zavtoni.

Pe parcursul ultimilor doi ani, piesa semnată de Gheorghe Urschi nu a fost jucată. Potrivit directorului Teatrului Luceafărul, Stela Focșa, solicitarea ca ea spectacolul să fie repus în scenă a venit din partea spectatorilor

      Articole recomandate