Cruzime dincolo de cuvinte: au îngropat un câine de viu pentru că lătra

O echipă de intervenţie din Africa de Sud a salvat de la moarte un câine vagabond, îngropat de viu de către îngrijitorii unei şcoli. Patrupedul fusese lovit de o maşină şi nu a putut opune rezistenţă agresorilor.

Traumatizat şi doar la un pas de moarte, câinele fără stăpân îngropat în nisip le-a atras atenţia unor persoane prin schelăiturile sale. Aceştia au alertat autorităţile şi veterinarul. Warrior, aşa cum a fost numit patrupedul de către salvatorii săi, i-a „deranjat” pe îngrijitorii unui liceu din localitate, pentru că a lătrat prin curtea instituţiei. Deşi au susţinut în faţa autorităţilor că au crezut iniţial că e fără suflare, aceştia l-au îngropat de viu pe maidanez.

În acest caz, s-au luat deja măsuri, informează sursa citată. Doi bărbaţi, care sunt îngrijitori la Liceul Luhlaza, au fost arestaţi de poliţie, fiind acuzaţi de cruzime faţă de animale.

„Cei doi bărbaţi au fost arestaţi joi după-amiază şi vor rămâne în detenţie. Ei vor fi pedepsiţi pentru cruzimea faţă de animale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Câinele-supravieţuitor a fost apoi transferat la o clinică veterinară, din Cape Town susţinută de Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor.

      Articole recomandate