Creștinii și musulmanii, pentru prima dată de acord: filmul Noe e un fiasco (Video)

Pentru prima data în istorie, s-ar putea spune că musulmanii și creștinii sunt de acord asupra unui subiect care face referire la religie: recenta producție hollywoodiană Noe, e un fiasco.

Filmul, inspirat din capitolul biblic dedicat potopului si regizat de Darren Aronofsky, a avut darul de a-si atrage criticile ambelor „tabere religioase”, dupa cum relateaza agentia Agerpres. Desi filmul se bucura de o distributie remarcabila, avandu-l drept protagonist pe indragitul actor Russell Crowe (in rolul lui Noe), publicul crestin din SUA considera aceasta adaptare, „violenta si intunecata”, criticand in acelasi timp faptul ca nu a fost respectat textul biblic. Pe de alta parte, mai multe tari cu populatie majoritar musulmana, au anuntat oficial ca vor refuza difuzarea filmului, din pricina ca in religia islamica, Noe este considerat un profet, asadar reprezentarea lui este complet interzisa.

Potrivit unor sondaje efectuate de catre specialistii unei asociatii de consumatori credinciosi, 98% din persoanele intervievate in acest context, s-au declarat nemultumite de noua adaptare a textului biblic ce istoriseste potopul. In consecinta, producatorii peliculei, au decis sa promoveze filmul cu o precizare in plus, menita sa atentioneze consumatorii in legatura cu formula adaptarii in sine: „Acest film este inspirat din povestea lui Noe. Chiar daca pelicula prezinta anumite libertati de de interpretare artistica, in esenta se respecta valorile si integritatea istoriei potopului – fundamentala pentru milioane de credinciosi. Povestea originala a lui Noe poate fi regasita in Geneza”.

Departe de a potoli insa spiritele, aceste precizari par sa fi aruncat un soi de gaz pe foc, intetind polemicile si diminuand sansele ca filmul sa se bucure de succes.

      Articole recomandate