Creierul este cel care ne creează senzația de frică

 

friica in familie

Frica este complicat codificată în circuitele noastre neuronale prin amigdală, un nucleu mic, de forma unei migdale, compus din neuroni, aflat în lobul temporal medial al creierului, scrie apropo.ro.

Pentru psihologi şi neurologi amigdala este o regiune deosebit de interesantă a creierului deoarece joacă un rol în procesul de învăţare emoţională şi poate avea efecte profunde asupra comportamentulu uman şi animal.

O tehnică dezvoltată de Dr. Fred Helmstetter şi grupul său de cercetare de la Universitatea din Wisconsin-Milwaukee, studiază modul în care creierul răspunde la stimuli dureroşi anticipaţi, în acest caz şocuri electrice, la subiecţii testaţi voluntari.

Suntem interesaţi de modul în care creierul reacţionează la stimulii din mediu şi cum se schimbă atunci când ne formăm o amintire a ceea ce experimentăm. Amigdala este o parte a creierului care este importantă pentru modul în care determinăm ce este periculos şi ce este sigur în jurul nostru şi cum reacţionăm la ameninţări. Acest experiment este nou prin faptul că putem să te uităm la activitatea amigdalei pe o scară de timp foarte detaliată în timp ce răspunde la feţete umane”, a declarat Dr. Helmstetter.

Ca centru emoţional de control din creier, amigdala serveşte ca şi componentă cheie într-o linie de structuri neurologice care identifică şi răspund la ameninţările percepute.

Dr. Helmstetter a spus că „există dovezi care sugerează că tulburările de anxietate şi altele de tip psihopatologic ar putea fi direct legate de funcţionarea alterată a amigdalei”.

      Articole recomandate