Computere din aur, create de un designer român

George Chiriţă, un inginer electronist român emigrat în Franţa, creează computere de lux pentru bogătaşii planetei, regina Elisabeta a Marii Britanii fiind unul dintre clienţii lui.

George Chiriţă, un inginer electronist român emigrat în Franţa, construieşte computere de lux pentru miliardarii planetei.

Computerele sunt fabricate manual într-o mică fabrică din Melun, Franţa, iar designerul susţine că opera sa este inspirată din stilurile de pe vremea regilor francezi Louis al XV-lea şi Louis al XVI-lea.

George Chiriţă decorează computerele cu aur, marmură, lapis lazuli, iar preţul de pornire al unui astfel de exemplar este de 21.000 de dolari.

Am vrut să creez un computer cu mai mult stil, în armonie şi concordanţă cu design-ul interior, dar până la urmă mi-am dat seama că acest computer a devenit un pretext pentru crearea unui obiect cu adevărat decorativ pentru a înfrumuseţa spaţiul înconjurător„, a declarat George Chiriţă.

Pentru a crea această «tehnologie de lux», în primul rând trebuie să foloseşti ultimele inovaţii din industria high-tech„, a mai spus Chiriţă.

Inginerul român consideră că achiziţionarea unui astfel de computer este mai degrabă o investiţie, dată fiind creşterea preţului aurului.

Printre clienţii lui se numără personalităţi din China şi Orientul Mijlociu şi chiar regina Elisabeta a Marii Britanii, căreia el i-a trimis un stick USB placat cu aur.

      Articole recomandate