Compoziția lui Eugen Doga a răsunat la deschiderea JO de la Soci (Video)

soci-olimpiada-deschidere

Fastuoasa ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a început vineri, la ora locală 20.14, pe Stadionul Olimpic Fişt din Soci, în prezența a peste 40.000 de spectatori.

Membrii delegaţiei Republicii Moldova au defilat în echipamentul albastru, cu steaguri tricolore pe fulare. Portdrapelul ţării noastre, schiorul Victor Pânzaru, a zâmbit larg şi a trimis bezele susţinătorilor din tribune şi din faţa televizoarelor.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe Stadionul Fişt, transformat într-o enormă scenă, s-au perindat rând pe rând secvențe din epopeea rusă, întregul spectacol fiind centrat pe istoria şi pe cultura Rusiei, cu puternice conotaţii simbolice.

Republica Moldova la această mare competiție este reprezentată de patru sportivii: Alexandra Camenşcic și Victor Pânzaru vor evolua la schi fond, elveţianul naturalizat George Lindner – la slalom gigant și românul naturalizat Bogdan Macovei – la proba de sanie.

În cadrul spectacolului teatralizat a răsunat și celebrul vals al compozitorului Eugen Doga din filmul “Tândra și gingașa mea fiară”. Pe muzica compozitorului moldovean au dansat circa 300 de balerini, inclusiv celebrii dansatori Svetlana Zakharova şi Vladimir Vasiliev de la Teatrul Bolşoi.

Nani Mariana

      Articole recomandate