Comoara descoperita pe fundul Atlanticului: tone de monede din aur si argint

O companie de explorari subacvatice a descoperit, pe fundul Oceanului Atlantic, o uimitoare comoara ce contine peste 500.000 de monede din aur si argint.

Compania de explorare Odyssey Marine, care este implicata in cautarile epavelor din adancul oceanelor, a anuntat ca a finalizat sondarea si excavarea preliminara a unei nave descoperita in Oceanul Atlantic, numita „Balck Swan”, intr-un loc care nu a fost divulgat, informeaza Heritage Daily.

Comoara include mai mult de 500.000 de monede de argint, care cantaresc 17 tone, sute de monede de aur, obiecte din aur si alte artefacte. Toate obiectele gasite au fost aduse in mod legal in Statele Unite si depozitate in siguranta, intr-un loc nedezvaluit, unde acestea sunt conservate.

Se crede ca aceasta comoara constituie cea mai mare colectie de monede descoperita vreodata pe o epava. Compania de explorare a facut descoperirea, conformandu-se Conventiei internationale a marii, referitoare la epavele din adancuri.

„Cercetarile noastre sugereaza ca au existat un numar de nave din perioada coloniala care s-au scufundat in acea zona, unde a fost gasita epava si suntem foarte precauti asupra speculatiilor posibile privind identitatea epavei. Noi credem ca descoperirea are o imensa semnificatie istorica”, a spus John Morris, CEO al companiei Odyssey.

„Conditiile remarcabile in care au fost conservate primele 6.000 de monede de argint au reprezentat o surpriza placuta pentru noi si monedele de aur au fost identificate. Suntem impresionati de gama larga de date care apar, de originea si de varietatea monedelor si cred ca lumea va fi uimita, cand va vedea calitatea si diversitatea acestei colectii”, a declarat Greg Stemm, co-fondator al companiei Odyssey.

      Articole recomandate