Columbus Sport 130, primul iaht exclusivist ecologic

De curând a fost creat un iaht de lux ecologic, în valoare de 30 de milioane de dolari, care le va permite bogaţilor să se distreze fără să facă rău mediului înconjurător, informează Daily Mail.

Modelul Columbus Sport 130 funcţionează pe bază de propulsie hibridă, asemenea autoturismului Toyota Prius, care combină energia electrică cu cea produsă de sistemul diesel, pentru a reduce cantitatea de emisii poluante.

Cei care l-au creat susţin că acesta este primul iaht ecologic, care te ajută să salvezi planeta în timp ce te relaxezi pe mare.

Vasul exclusivist are 36 de metri lungime, este confecţionat din aluminiu pe o structură uşoară, astfel încât să nu consume multă energie. De asemenea, iahtul emite o cantitate mică de zgomot, graţie motorului electric.

Comlumbus funcţionează pe baza unui sistem cu propulsie hibridă, ceea ce face ca viteza de deplasare să nu depăşească 14 kilometri pe oră.

Totuşi, în situaţia în care este nevoie ca iahtul să meargă mai repede, motorul diesel poate fi pus în funcţiune la capcitate maximă.

      Articole recomandate