Ciudățenii de pe alte meridiane: vila construită pe terasa unui zgîrie-nori

Chinezii par să dea dovadă de o inventivitate fără limite: la Beijing, un original întreprinzator, a decis să-și construiască o veritabilă vilă, pe terasa unui zgîrie-nori din cetrul orașului.

Departe de a se mulțumi cu o locuință simplă, acest constructor bizar, și-a amenajat  și o gradină de toată frumusețea în jurul casei, demonstrînd o fantezie de-a dreptul efervescentă.

Decorat cu plante exotice și blocuri de stanca, etajate și presărate cu mici grote artificiale, dispuse într-un aranjament care nu duce lipsa de originalitate, acest straniu ansamblu arhitectural pare desprins dintr-o altă lume.

Dimensiunile structurii sunt însă împresionante, motiv pentru care este destul de ciudat ca autoritățile locale nu au sesizat apariția acestei lucrări, decat după ce a devenit un subiect care a atras atenția presei.

Vila și „garnitura” sa de accesorii externe, construite abuziv, ocupa întreaga terasă a unei clădiri din capitala chineză.

În ciuda aspectului său inedit, care incita curiozitatea turiștilor, ansamblul ar putea fi demolat cît de curînd, din pricina riscurilor pe care le implică apariția sa la nivelul unei structuri proiectate pentru a susține doar un anumit număr de etaje.

china

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate