Circa o mie de camere vor sta cu ochii pe elevi la examenu de bacalaureat din anul acesta

examen supravegheat

Ministerul Educaţiei anunţă că va deschide anul acesta o sută de centre de Bacalaureat, unde vor susţine examene aproape 28.500 de absolvenţi. De mâine, timp de zece zile, candidaţii vor avea pretestări.

Potrivit adevarul.ro, în sesiunea 2013, tinerii nu vor fi percheziţionaţi de ofiţerii Anticorupţie, dar vor fi supravegheaţi de peste o mie de camere video, iar semnalul telefonic va fi bruiat, anunţa şefii de la Ministerul Educaţiei.

Totodată, elevii vor trebui să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că nu vor folosi materiale interzise, cum ar fi manualele, mobilele sau copiuţele. Şi în acest an oficialii atenţionează elevii că nu vor avea voie să intre în sălile de examinare cu alte obiecte în afară de pix şi buletin.

Ministerul Educaţiei a alocat 5 milioane de lei pentru desfăşurarea examenelor de BAC şi circa 7,4 milioane de lei pentru procurarea şi instalarea a 1.200 de camere video în cele 100 de centre de examinare. Sistemele de supraveghere video vor fi lăsate în gestiunea liceelor pentru uz intern şi după examene.

Camerele vor fi centralizate şi supravegheate în regim online de reprezentanţii ministerului. În afară de asta, autorităţile planifică instalarea aparatelor de bruiaj al semnalului telefonic şi închirierea barelor detectoare de metale. Agenţia de Asigurare a Calităţii, împreună cu Centrul Naţional Anticorupţie, va organiza sesiuni de informare cu părinţii, profesorii şi elevii pentru a preveni cazurile de corupţie.

La probele programate în perioada 4-21 iunie vor fi admişi doar elevii care vor avea o situaţie şcolară fără restanţe la toate disciplinele de studiu. În acest an, examenul va fi repetat de 1.817 de restanţieri.

      Articole recomandate