Circa 78 de mii de moldoveni au călătorit în Europa de la începutul anului

Mai mult de 78 de mii de moldoveni au călătorit în Europa, de când Republica Moldova a obținut regim liberalizat de vize.

Potrivit Poliției de Frontieră, timp de două luni, fluxul cetățenilor care au traversat frontiera moldo-română s-a mărit cu 8,8%, comparativ cu anul trecut. Astfel au fost înregistrate 699 223 de treceri, dintre care la ieșire – 368 261 şi la intrare – 330 962.

Datele statistice ne indică că tinerii, cu vârste cuprinse între 26 – 35 ani, au fost cei mai mulți care au ales să plece în Uniunea Europeană, numărul acestora constituind 104 393, informează moldova.org.

Din numărul total de cetățeni ai Republicii Moldova, care au traversat hotarul spre UE circa 78740 dețineau pașaport biometric.

Totodată, circa 23 de moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, nu le-a fost permisă intrarea în comunitate pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană sau nu și-au putut argumenta scopul călătoriei, iar alții 12 au avut interdicţie de intrare în Europa din cauza încălcărilor anterioare ale legislației.

      Articole recomandate