Circa 500 de oameni vor da foc însemnelor comuniste la Bălţi

Decizia Parlamentului de a condamna crimele regimului comunist sovietic şi de a interzice folosirea simbolurilor comuniste în scopuri politice este lăudată de unionişti, care cer reabilitarea adevărului istoric şi unirea Republicii Moldova cu România.

În acest scop, în sudul şi în nordul republicii se vor desfăşura acţiuni unioniste, care vor culmina cu arderea simbolurile comuniste.

La 22 iulie, cu începere de la ora 11:00, va avea loc un marş unionist la Cahul. Oamenii se vor aduna  la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Izvoarele şi vor merge până la statuia lui Ioan Vodă. “Acolo vom arde simbolurile regimului care a despărţit frate de frate”, precizează organizatorii. Peste 100 de voluntari ai „Acţiunii 2012” din Bucureşti şi Chişinău se vor alătura marşului organizat de Consiliul Unirii.

Pe 5 august, la Bălţi, filiala Platformei Civice “Acţiunea 2012” din localitate organizează cu începere de la ora 15:00 marşul cu titlul “Unirea face puterea” prin care se va cere “reunirea în cel mai scurt timp cu România, pentru a urma calea europeană a poporului nostru”.

Peste 500 de oameni şi-au anunţat prezenţa la eveniment. Autorităţile locale comuniste încearcă să împiedice desfăşurarea marşului şi refuză să autorizeze manifestaţia.

Sursa: union.md

      Articole recomandate