Cinci mituri despre mahmureală

De-a lungul timpului, au apărut foarte multe informații despre cum ar putea fi combătută senzația de mahmureală, unele verificate chiar științific, altele doar observate cu ochiul liber. Numai că printre ele s-au strecurat și destule sfaturi care nu au legătură cu realitatea sau au foarte puțin.Potrivit medicaldaily.com, iată cinci mituri frecvente despre mahmureală:

1. Gradul de obișnuință al organismului cu alcoolul contează

Instalarea mahmurelii depinde în mare măsură de masa corporală și mai puțin de cât ești de obișnuit cu alcoolul. Cel mai mult ajută să bei câte un pahar cu apă sau suc după fiecare porție de alcool.

2. Vinul roșu face mai puțin rău

Acesta conține substanțe ce pot declanșa dureri de cap, deși se spune că se numără printre băuturile care nu prea au legătură cu mahmureala. Același lucru este valabil și pentru whisky, singurele alegeri mai blânde pentru organism fiind băuturi ca vodca, ginul și berea.

3. Ordinea băuturilor nu contează
Aici e adevărat într-o anumită măsură că ordinea nu are importanță, însă în altele are o influență semnificativă. Spre exemplu, dacă bei un cocktail Cosmopolitan, ale cărui ingrediente principale sunt vodca și triplul sec, înainte de o bere, nu îți va face foarte rău. În schimb, dacă bei bere înainte de acest cocktail te vei alege sigur cu o mahmureală a doua zi.

4. Să mănânci paste după ce bei ajută

Acesta este sută la sută un mit. Singurul lucru care contează în ce privește hrana este să mănânci ceva înainte să te apuci să bei pentru ca stomacul să fie plin și, astfel, trecerea alcoolului în sânge să fie încetinită.

5. Analgezicele ajută

Dacă acestea au vreun efect, ele trebuie luate dimineața, nu după petrecere, așa cum fac mulți bărbați. Important este însă să eviți medicamentele care conțin acetaminofen, deoarece pot avea efecte adverse în această situație.

      Articole recomandate