Cinci gadgeturi ciudate de la CES 2013 (Galerie Foto)

fotoEdiţia de anul acesta a Consumer Electronics Show (CES) se desfăşoară în Las Vegas, evenimentul de tradiţie pentru lumea tehnologică fiind marcat în 2013 de o absenţă apăsătoare a celebrei companii Microsoft. Evenimentul desfăşurat în „oraşul păcatelor” aduce în centrul atenţiei gadget-urile cât mai subţiri şi concurenţa dintre producători.

Despre CES 2013 s-a prezis cu ocazia unei avanpremiere că va prezenta gadgeturi dintre cele mai variate care vor folosi consumatorilor în aproape orice aspect al vieţii cotidiene.

Hapi-Fork-can-Monitor-everything-you-Eat-2Furculiţa inteligentă:HAPIfork, fuculiţa produsă de cei de la Hapilabs, depăşeşte aşteptările pe care le-ar putea avea cineva de la un asemenea obiect. Mai exact, furculiţa monitorizează viteza cu care mâncaţi, frecvenţa îmbucăturilor şi durata mesei.

cover-image-webDacă alimentele sunt consumate prea repede, furculiţa va vibra şi va emite semnale luminoase pentru a avertiza utilizatorul de acest lucru. Furculiţa va ajunge pe piaţă în luna aprilie a acestui an la un preţ de 99 de dolari. Compania are în lucru şi o lingură HAPIspoon cu funcţii similare.


partner-lowes-460-bHub-ul din casă: Tehnologia de ultimă oră permite consumatorilor să controleze aproape orice aspect din locuinţă, de la lumină sau temperatură şi până la electrocasnice sau alte dispozitive, totul prin intermediul senzorilor.


Cu toate acestea, o metodă prin care să fie gestionate toate aceste elemente nu a fost până acum foarte la îndemână. Sistemul Iris dezvoltat de Lowe funcţionează ca un hub pentru o casă conectată. O aplicaţie mobilă permite gestionarea tuturor senzorilor din locuinţă, precum şi programarea lor şi alertarea proprietarului prin mesaje text dacă ceva este în neregulă.

Screen-Shot-2013-01-07-at-8.58.28-PM

Carcasă integral tactilă pentru iPhone: Carcasa Sensus produsă de Canopy propune un iPhone sensibil la atingere chiar şi pe partea laterată sau pe spate. Folosită cu aplicaţiile corespunzătoare, carcasa poate facilita navigarea pe internet, dar facilitează totodată şi interacţiunea cu majoritatea jocurilor disponibile pentru iPhone.

Preţul de pornire al carcasei este de 59 de dolari, iar compania promite în curând o carcasă similară şi pentru iPad.

 

vuzix-m100-smart-glasses-hmdOchelari inteligenţi: Vuzix M100 sunt nişte ochelari inteligenţi care mută funcţiile şi activităţile telefonului inteligent în faţa ochilor purtătorului. Compania Vuzix a lucrat la prototipul ochelarilor mai bine de un an pentru a-l putea prezenta anul acesta la CES.

Ochelarii folosesc sistemul de operare Android 4.0 şi pot fi folosiţi pentru a viziona filmuleţe de pe telefon, precum şi a naviga pe internet.

worlds-first-hands-free-smartphone-vuzix

Vuzix speră să lanseze ochelarii în vara acestui an, atât pentru telefoane inteligente cu Android, cât şi pentru iPhone.

TRAKDOTBagaje pierdute?:Trackdot este un sistem care permite urmărirea bagajelor, rezolvând astfel problema destul de frecventă a bagajelor pierdute. O cutiuţă de mici dimensiuni, care stochează date despre posesor, poate fi plasată în valiză, permiţând posesorului să verifice în orice moment pe internet unde se află bagajul său. Dispozitivul foloseşte un SIM pentru localizare şi costă 50 de dolari, sumă căreia i se adaugă un abonament anual de 13 dolari şi o taxă iniţială de instalare de 9 dolari.

      Articole recomandate