Chișinăul mai verde: arterele principale din capitală urmează a fi semănate cu gazon

Trotuarele capitalei vor fi înveșmântate cât de curând în straie de un verde crud, grație gazonului pe care municipalitatea a decis să-l planteze de-a lungul principalelor artere din Chișinău.

Acțiunea urmează să fie finalizată până la sfărșitul lunii mai, Primăria Capitalei estimând să acopere astfel cu gazon, o suprafață totală de aproximativ 1 hectar, relatează IPN.

Potrivit declarațiilor șefului Asociației de gospodărire a spațiilor verzi din capitală, Eliferii Haruța, suma alocată lucrărilor se ridică la circa 150 de mii de lei.

Măsura nu vizează numai aspecte ce țin de latura estetică a orașului, ci urmărește și un obiectiv practic: acela de a împiedica scurgerile de noroi rezultat în urma ploilor, în arterele cu trafic auto intens.

Lucrătorii vor semăna gazon la baza tulpinilor tuturor arborilor de pe trotuare, înlăturând surplusul de pământ, care provocă neplăceri trecătorilor și participanților la traficul auto, deopotrivă.

Orașul a început deja să capete un aspect mai îngrijit și mai proaspat, odată cu finalizarea acestor lucrări pe străzile Mihai Viteazu, Kiev, Tudor Vladimirescu și Bdul. Grigore Vieru, în perioada imediat următoare, înscriindu-se pe listă și alte artere importante din Chișinău.

      Articole recomandate