Chișinăul neatractiv pentru turiști! Capitala nu surprinde prin arhitectură sau distracţii (Video)

Turistul ajuns în Moldova poate petrece un sfârşit de săptămână având doar o sută dolari. Însă, poate cheltui şi peste două mii dacă e prea bogat. Experienţa extremelor a fost prezentată la un post de televiziune din Ucraina.

Doi prezentatori ai emisiunii „Cap şi pajură” („Орёл & Решка”) au ales drept destinaţie Republica Moldova. În urma tragerii la sorţi, unul din ei, Andrei Bedneakov, s-a ales cu o sută de dolari, iar Nastea Korotka – cu dreptul de a cheltui cât vrea, scrie moldova.org.

Cei doi şi-au început călătoria cu mai multe constatări nostalgice. „Pe timpurile Uniunii Sovietice, Republica Moldova era o periferie sovietică liniștită. Se credea că pe aceste pământuri cresc cele mai gustoase fructe și cei mai buni struguri. Chișinăul este un oraș foarte verde, este primul lucru care sare în ochi. A doua impresie este că orașul nu se deosebește de multe alte din fosta Uniune Sovietică”, afirmă realizatorii emisiunii.

Andrei s-a arătat indigant de faptul că cei pe care i-a întrebat nu ştiu să fie buni ghizi prin Chişinău. A văzut centrul capitalei Moldovei, a hălăduit în orele nocturne prin Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. În rest, nu a găsit ceva care i-ar trezi curiozitatea.

Plimbându-te pe străzile Chișinăului, înțelegi că lipsa obiectivelor turistice nu este vina orașului, ci nenorocirea lui”, constată Andrei.

Nici Nastea, care avea dreptul să cheltuiască la stânga şi la dreapta, nu prea a rămas încântată. „Un turist bogat nu are cu ce să-și ocupe o seară liberă în Chișinău”, constată ea.

Andrei a fost la Soroca, în Dealul Ţiganilor, unde a rămas uluit de ceea ce a văzut. Nastea a trecut Nistrul şi a admirat galeriile de la Cricova. Din regiunea de Est prezentatoarea a venit cu un gust amărui – nu prea a avut ce vedea, asta afirmă ea.

Ambii au revenit la Chişinău. Acesta, potrivit lor, se află departe de „cărărușele turistice bătătorite”. „Chișinăul nu surprinde prin arhitectură sau distracții. Totuși, dacă pentru foștii cetățeni sovietici aici totul pare familiar, pentru englezi sau francezi Chișinăul ar putea deveni un adevărat oraș exotic”, afirmă cei doi prezentatori.

      Articole recomandate