Chișinăueni în Țara Cizmei: sfaturi practice pentru o splendidă călătorie low cost (Foto)

Vacanțele și distracția moldovenilor capătă valențe noi în această vară, grație posibilității de a călători fără cheltuieli prea mari, spre destinații atrăgătore, ușor de accesat în Țara Cizmei, de pildă.

Grație unui material oferit de o bloggeriță de pe meleagurile noastre, pasionată de drumeție și scris deopotrivă, putem beneficia și de o serie de indicații folositoare, în ceea ce privește organizarea unei excursii în Italia, fără a ne goli cu desăvârșire portofelele.

Oxana ne atenționează că, deocamdată, din Chișinău avem doar doua opțiuni pe aripile vântului, pentru a ateriza în Italia: Veneția-Treviso și Roma, cu Wizza-air, dar există alternative multiple din România, în varianta low-cost, cu decolare de la București, Bacău și din zona mai vestică, Cluj sau Arad.

În ceea ce privește cazarea, ghidul nostru ne prezintă o alternativă convenabilă la ofertele piperate ale hotelurilor locale, propunând rezervările online pe booking sau airbnb, care înjumătățește efectiv, cheltuielile.

Veneția

F1

10155406_10203289631219213_7879443017074337973_n

Una din cele mai atragătoare destinații italiene, Veneția continua să fascineze generație după generație, cu străduțele și canalele ei unice în lume, dar o vizită completă, deși nu necesită prea mult timp, se poate demonstra destul de piperată, mai cu seama din punct de vedere culinar.

Un motiv temeinic pentru că amatorii de călătorii în acest colț de lume, să-și concentreze atenția asupra transportului în comun, care nu e prea costisitor și oferă hărți detaliate la tot pasul, pentru a facilita orientarea turiștilor.

Insulele lagunei

F4

F3

Cine bate drumul până la Veneția, este sfătuit să nu rateze spectacolul oferit de insulele lagunei, din care Oxana a ales Murano și Burano – tărâmuri desprinse parca din poveste.

Căsuțe viu colorate, barcute, poduri, felinare și chiar o clopotniță înclinată peste masura, adaugă sare și piper călătoriei moldovencei noastre, invitându-ne să descoperim frumusețile unor locuri de un farmec aparte, numai bune pentru garnisit albumul fotografic personal.

Milano-Como

F5

Pentru deplasările cu trenul, Oxana ne sfătuiește să ne facem rezervări de bilete din timp, altminteri costurile tind să urce la cer, cu fiecare zi ce se apropie de data plecării, iar dacă este vorba despre Milano sau împrejurilile acestuia, diferențele de preț sunt consistente, așadar cardul se poate demonstra de un real folos.

Milanezii ne sunt descriși drept veritabili ambasadori ai eleganței vestimentare, iar orașul, un sanctuar al cochetăriei și rafinamentului, animat chiar și pe timp de noapte, preferatul pasionaților de artă, modă și fotbal.

F10

F9

Como, în schimb, ceva mai liniștit și mai abundent în frumuseți naturale, încântă prin spectacolul oferit de lacul din centrul orașului, verdele copacilor și liniștea de care te poți bucura, luând o gură de aer proaspăt, întins pe un petec de iarbă.

F8

F6

F7

În loc de încheiere

Ca ultima sugestie de călătorie, Oxana ne îndeamnă să nu uitam din bagajul tehnologic la purtător, o eventuală aplicație care funcționează și în regim offline, pentru a economisi sumele necesare accesării internetului pe teritoriul Italiei, unde aceasta facilitate nu este tocmai la îndemână, ca pe meleagurile noastre…

      Articole recomandate