Chişinău: Regula de bază – fără câini de pază

sobaka

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a decis că administratorii locaţiilor în care se înregistrează un flux mare de cetăţeni, vor trebui să renunţe la câinii carora le-ar fi revenit, în teorie, sarcina să supravegheze zona.

Este vorba despre uzine, fabrici, parcări auto, pieţe, depozite, şantiere sau orice agent economic detinător de terenuri: cu alte cuvinte, regula de bază – fără câini de pază.

Angajaţilor Inspectoratului Local de Poliţie şi celor din cadrul Regiei Autosalubritate, le va reveni sarcina de a inspecta toate sectoarele capitalei, pentru a se asigura de respectarea acestei dispoziţii.

În vederea desfăşurării coerente şi eficiente a acestei activităţi, a fost pus la punct un plan de vizitare regulată a zonelor de interes în acest context, cu o frecvenţă săptămânală.

Din categoria locaţiilor care vor fi inspecţionate, fac parte şi curţile blocurilor de locuinţe, parcurile şi zonele verzi ale Chişinăului. Câinii fără stăpân regasiţi în aceste zone, vor fi capturaţi şi predaţi personalului Regiei Autosalubritate.

Măsura a fost adoptată, ca urmare a semnării de către edilul capitalei, în prima zi a lunii octombrie, a unei decizii-anexă la regulamentul de întreţinere a animalelor în capitala Republicii Moldova, document aprobat prin decizia Consiliului Municipal Chişinău, la 12 iunie 2001.

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate