Chișinău: Obama – vizită la nivel înalt, până la încheierea mandatului

leanca-obama

Președintele american, Barack Obama, a declarat că va efectua o vizită oficiala la nivel înalt, în capitala Republicii Moldova, până la încheierea mandatului său.

Afirmatia sefului de la Casa Alba, a fost formulata in cadrul unei intalniri desfasurate cu premierul tarii noastre, Iurie Leanca, in SUA, relateaza In Profunzime.md.

Informatia a fost dezvaluita de catre primul ministru moldovean, in emisiunea „Moldova in direct”, transmisa de postul public de televiziune.

Proaspat intors din vizita oficiala efectuata la Casa Alba, Iurie Leanca a declarat ca intrevederea sa cu oficialii americani si cu presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a constituit un prilej de initiere a unui parteneriat strategic intre Republica Moldova si SUA.

In cursul discutiilor purtate, presedintele american a promis ca va efectua, la randul sau, o vizita oficiala la Chisinau, pana la expirarea mandatului.

Importanta unui astfel de eveniment ar fi cu adevarat deosebita, in conditiile in care dinamicile politicilor promovate de tarile asupra carora Rusia isi exercita propriile presiuni, tind sa sufere modificari dificil de estimat, in perioada imediat urmatoare.

O eventuala vizita a presedintelui american la Chisinau, ar accentua fara indoiala, pozitia Republicii Moldova in raport cu situatia tensionata de la granitele sale estice, creand premisele intaririi legaturilor diplomatice cu Statele Unite.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate