Chipuri creionate pe hărţile lumii – un proiect de Ed Fairburn (Foto)

1

Pe hărţile mai mult sau mai puţin detaliate ale lumii, mâna pricepută a artistului, reuşeşte să creioneze chipuri umane, cu trăsături surprinzător de bine definite.

Acesta este conceptul pe care se bazează proiectul lui Ed Fairburn – un creator de tablouri aparte, care întrezăreşte potenţialul portretistic al unor încrucişări de drumuri, revărsări de ape, teritorii delimitate de frontiere, lanţuri muntoase sau maluri de mări şi oceane.

Chipurile pe care Ed le creionează pe fundalul acestor suporturi surprinzătoare, împrumută un aspect uşor vintage, purtând amprenta un joc de lumini şi umbre abia desluşit, dar care conferă un farmec deosebit imaginii de ansamblu.

În funcţie de complexitatea lucrării, tablourile realizate de acest artist original, se vând la preţuri variind între 60 şi 500 de dolari, aşa cum dezvăluie portalul NotOnTheHighStreet, dar pasionaţii genului nu lipsesc.

Caracteristicile faciale umane şi geografia Pământului, par să fi găsit aşadar un numitor comun şi în artă, frumuseţea acestor creaţii de excepţie, constituind o mărtuire în ceea ce priveşte legăturile speciale care se stabilesc între detaliile obţinute cu ajutorul tehnologiei şi noile forme de artă, asupra cărora se apleacă tot mai mulţi iubitori de grafică şi comunicare vizuală.

F

F9

F1

F2

F3

F4

F5

F6

F7

247750_map-portraits-by-ed-fairburn-10

Western-Front-Cutout-I_700

Ed_Fairburn_01

Roxana Iorgulescu 

      Articole recomandate