Chinezii din Hong Kong locuiesc în încăperi puţin mai mari decît o cabină de duş (Foto)

Ca în bateriile de pui! Aşa îşi duc viaţa mulţi oameni într-unul din cele mai bogate oraşe din lume, Hong Kong. Locuinţa lor este o încăpere de 2,4 metri pătraţi, puţin mai mare decât o cabină de duş.

Potrivit click.ro, familiile nevoiaşe trăiesc în condiţii inimaginabile în Hong Kong, unul dintre cele mai mari porturi din lume din insula cu acelaşi nume, centru comercial şi financiar de prim rang, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, situat în partea de sud a Chinei.

În unele “locuinţe” abia încape patul

Benny01

Acestea locuiesc practic într-o încăpere cu 1,2 metri lăţime şi 2 metri lungime, care serveşte în acelaşi timp drept bucătărie, dormitor, sufragerie, cămară şi baie.

Iau masa în încăperea în care dorm şi gătesc

Benny04

Viaţa este un calvar într-un spaţiu atât de strâmt din blocurile de la periferie, dar oamenii trebuie să se mulţumească aşa, dacă vor să trăiască în această metropolă cu una dintre cele mai mari densităţi de populaţie din lume.

Toată “avuţia” este agăţată pe rafturile de pe pereţi

Benny02

Chiria pentru încăperile minuscule este destul de mare, ridicându-se la circa 260 de euro pe lună.

Benny03

Familiile cu copii au paturi etajate prinse pe perete

Benny06

Cei care le apucă se consideră fericiţi, fiindcă este o lungă listă de aşteptare până ce se pot obţine micile spaţii de supravieţuire. În încăperi nu încape decât un pat, iar pereţii sunt acoperiţi cu rafturi pe care se aşază alimente, haine, articole de toaletă şi tot felul de lucruri. Rufele se spală stând pe pat lângă alimente.

Benny07

      Articole recomandate