Chinezii au întocmit lista celor 11 meserii care nu te lasă să-ţi găseşti pereche

Anual în China, pe 11 noiembrie se aniversează Ziua Oamenilor Singuri. Business Insider publică o listă – întocmită de chinezi – a celor mai expuse 11 profesii care nu dau mari şanse unei relaţii de cuplu. Anul acesta, poeţii domină topul – ei fiind categoria care nu se bucură de succes în viaţa în doi.

Pe locurile următoare vin secretarele şi avocaţii. Iată lista completă:

1. Poeţii

2. Secretarele

3. Avocaţii

4. Artiştii

5. Însoţitorii de zbor

6. Atleţii

7. Jurnaliştii

8. Programatorii

9. Asistentele medicale

10. Angajaţii în vânzări

11. Angajaţii benzinăriilor

Asociaţia Persoanelor Singure din China, cea care a întocmit acest clasament, publică şi lista oraşelor cu cele mai multe persoane care nu au un partener de viaţă. De asemenea, a fost făcut şi un clasament al universităţilor cu cele mai multe persoane singure, precum şi o listă a celebrităţilor chineze renumite pentru faptul că nu au relaţie.

În China vârsta medie la care persoanele se căsătoresc este 30 de ani, iar dacă nu ai ajuns să ai un partener până atunci, eşti considerat o cauză pierdută.

„Cei mai mulţi chinezi ajunşi la maturitatea sexuală îşi petrec această etapă fără să fie implicaţi într-o relaţie”, potrivit lui Zhang Feng, oficial al provinciei Guangdong din China, una dintre cele mai tradiţionaliste. „Nu vor exista oameni fericiţi în provincie, atâta vreme cât localnicii nu vor avea o viaţă sexuală împlinită”, a adăugat acesta.

Mai bine de 20% dintre locuitorii provincii se simt oprimaţi din punct de vedere sexual. Asta pentru că vorbim despre o cultură în care nu sexul este un subiect tabu, el fiind practicat de parteneri abia în noaptea nunţii. Tocmai de aceea, autorităţile solicită implementarea unor programe de educaţie sexuală pentru reformarea mentalităţii chineze.

      Articole recomandate