Chinezii au creat o tableta extraordinar de ieftina

Compania chineza MIPS Technologies a lansat Novo 7, prima tableta cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tableta are un display de 7 inch cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli.

„Suntem incantati sa vedem lansarea pe piata a tabletei MIPS cu Android 4.0”, a declarat Andy Rubin videpresedinte al companiei Google. „Pretul scazut si caracteristicile performante sunt un mare castig pentru utilizatorii de dispozitive mobile”, a mai adaugat acesta.

Novo 7 este echipata cu un procesor Based XBurst JZ4770 cu frecventa de 1 GHz, un procesor grafic Vivante GC860 cu suport OpenGL si grafica 3. Alaturi de Android 4.0 Ice Cream Sandwish sunt preinstalate aplicatii precum Gmail, Google Maps, Google Talk si Google Music.

Bateria are o autonomie de 30 de ore in stand-by, 25 de ore pentru redare muzica, 8 ore pentru redare filme, 7 ore pentru navigare pe Internet sau 6 ore pentru jocuri. Tableta are conectivitate 3G, Wi-Fi (802.11 b/g/n), USB 2.0, HDMI 1.3 si microSD. Tableta va fi disponibila la un pret de aproximativ 100 dolari.

Dar stati aceasta nu este ce-a mai ieftina tableta din lume.

Aakash costa doar 45 euro.

 

O companie numita DataWind din India produce tableta numita Aakash are ecran tactil de 7 inch,  procesor de 600 mhz considerat decent, doua port-uri USB, ruleaza Android 2.2, iar bateria ar trebui sa tina trei ore. In comert va costa 45 de euro, insa scopul este sa fie vanduta catre scoli si universitati la un pret subventionat de 26 euro, de 30 de ori mai mic decat cele mai scumpe tablete de pe piata. Terminalul are 256 MB de RAM si 2 GB se spatiu de stocare ce poate insa fi extins cu carduri de memorie.

 

      Articole recomandate