Chiar și cei mai deștepți oameni pot uita aceste șapte lucruri de bază

Câteva lucruri ar putea fi atât de evidente, încât nu ai fi în stare să le observi, chiar și dacă ești foarte deștept. Sunt câteva adevăruri despre care probabil ai uitat:

1. Nu este nici o problemă pentru care să nu fii pregătit! 

De câte ori te-a acuzat cineva că nu ai acceptat o șansă bună doar pentru că nu te-ai simțit pregătit? Ei bine, nu este un lucru deosebit de rău. Oportunitățile nu întreabă înainte să apară. Așa cum este logic, s-ar putea să apară atunci când nu ești gata să le înfrunți. Asta nu înseamnă că ar trebui să le ignori de fiecare dată. Dar, totuși, nu te impune să faci ceva ce nu vrei. Șansele ratate te pot face mult mai puternic în viitor. Atunci vei avea puterea să profiți de noile oportunități.

2. Nu este nici o problemă dacă nu ești pregătit pentru ceva! 

Nu fi tulburat de eșecuri. Amintește-ți, eșecul este doar o cădere. Dacă iei lucrurile prea în serios, atunci nu vei găsi curajul să te ridici din nou. Dar creștere este chiar mai grea decât reușita din prima încercare. Trebuie doar să-ți asumi riscul. Eșecul este de fapt o parte a succesului. Acceptă-l, este singura modalitate de a reuși!

3. Atunci când vrei ceva, luptă pentru a obține asta! 

Se spune despre cunoaștere că este putere. Însă această noțiune este valabilă doar în cazul în care o pui în practică. Să ştii cum să faci un lucru și să-l faci, sunt două lucruri total diferite. Nu are nici un rost dacă, de exemplu, citești cărți și articole privind lupta împotriva procrastinării, și nu iei nici o măsură pentru a depăși această problemă. Cunoașterea și inteligența sunt inutile fără acțiune.

4. Este absolut normal să greșești 

Dacă privești în trecut, îți vei da seama că greșelile pe care le-ai facut au devenit lecții valoroase pentru tine. Deci, de ce ar trebui să-ți fie frică de greșeli, daca ele te vor ajuta să crești și să devii mai înțelept și mai puternic? Fiecare greșeală pe care o faci pentru a ajunge la un anumit scop te va duce mai aproape de realizarea acestuia. Este foarte posibil ca greșeala pe care o vei regreta cel mai mult în viață este faptul că nu iei măsuri,  de teama de a face greșeli. În acest fel te vei întreba mereu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aveai să fii atât de speriat. Deci, nu avea frica de a te simți nesigur despre un lucru – încearcă și vezi ce se întâmplă.

5. Este greu să iei o decizie când sunt mai multe opțiuni bune 

Trăim în vremuri când există atât de multe oportunități pe care poți să le alegi atunci când trebuie să-ți determini calea în carieră și în viață. Dar când avem atât de multe opțiuni în fața noastră, putem deveni de multe ori confuzi și indeciși. Studiile în afaceri și marketing au dovedit că, atunci când un consumator are de ales dintre mai multe produse, el este predispus să cumpere mai puțin. Este mult mai ușor de a alege un produs din 3 variante, decât din 300 de variante. Cei mai mulți oameni vor renunța repede, în cazul în care procesul decizional de cumpărare este greu.

6. Succesul nu aduce neapărat fericirea

Mulți oameni cred că pot fi fericiți numai dacă îndeplinesc un anumit scop. Putem alege să fim fericiți în fiecare zi, indiferent unde ne aflăm în acel moment pe drumul nostru în realizarea obiectivului propus. „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin Sharma este o carte motivațională, în care, una dintre ideile principale este că nu trebuie să aștepți realizarea viselor tale pentru a fi fericit. Personajul principal a fost unul dintre cele mai de succes persoane din țară, dar, cu toate că a avut tot ce și-a dorit, nu a fost un om fericit. Cel mai important lucru este să prețuim fiecare moment al zilei și să fim recunoscători pentru cine suntem și cum suntem în momentul de față.

7. De obicei ne vedem pe noi în alții

Când ne aflăm într-o situație tensionată cu cineva, realizăm că ,de fapt,  aflăm mai multe despre noi înșine. Astfel de situații ne pot ajuta să învățăm de ce vedem problema în cealaltă persoană.  Dar recunoscând că ceea ce vedem în alții este o reflectare a noastră, ne putem depăși problemele nerezolvate.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate