Cherchez la femme: femeile au mereu dreptate

Mai în glumă, mai în serios, se spune că femeile au întotdeauna dreptate, fie pentru că nu merită să riști să le contrazici, fie pentru ca, pana la urma, or fi avand dreptate de-a binelea.

Fara pretentia de a fi inventat mersul pe jos, iata, in cele ce urmeaza, cateva cugetari inspirate din acest pseudo-paradox social, care a generat, de-a lungul timpului, mii si mii de anecdote, cantece, retete culinare, filme si tot soiul de alte chestii interesante:

1.Femeia detine o calitate rara, care se numeste intuitie si care-i permite sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce macar sa deschida gura.

2.Chiar si atunci cand ii prezinti intr-o maniera de necontestat crudul adevar, incepe sa planga, pana cand realitatea se transforma in plastelina.

3.Femeile au mereu dreptate, pentru ca nu pot sa gandeasca cu un anumit organ, devreme ce nu-l au.

4. Femeia are mereu dreptate, pentru ca te lasa usor fara argumente, inventand fraze absurde, dar cu mult simt artistic, precum: „tu-ti pui mereu sosetele astea pentru ca nu tii la mine”.

Vezi ca ai ramas cu gura cascata?

5.E mai bine ca femeile sa aibe intotdeauna dreptate, pentru ca altminteri, barbatii s-ar simti continuu, ca si cum ar trebui sa-si ceara scuze pentru ceva.

6.In realitate, femeile au dreptate doar doua treimi din timp, pentru ca restul timpului dorm, dar e mai bine sa nu spui asta, pentru ca ele sunt convinse ca au dreptate chiar si atunci cand dorm.

7.Uneori, femeia nu are dreptate, dar asta se intampla doar cand ai baut prea mult. A doua zi, cand te trezesti din betie si vezi ca nu mai vorbeste cu tine, presupui ca ai gresit si ca ea a avut dreptate cu privire la ceva, asa ca iti ceri scuze si-i dai castig de cauza in orice ar fi fost.

8.O alta teorie in acest context, este legata de complexul lui Napoleon, care se enerva teribil din pricina ca e mic de statura, simtind permanent nevoia sa demonstreze ca e „maret” prin alte chestii. Femeia e, de regula, mai scunda decat barbatul. Cat fac doi plus doi, hm?

9.Femeile vor continua sa aibe mereu dreptate, atata timp cat barbatii le lasa sa o faca – in caz contrar, o femeie le va trage un genunchi in boase, sesizandu-i ca ceva e in neregula. Nimeni nu vrea un genunchi in boase.

10.Femeia fericita reuseste sa imprastie fericire in jurul ei. Barbatul nu. Daca o face fericita sa aibe dreptate, e intelept sa i se dea dreptate – in felul acesta multi dintre noi vor deveni fericiti in mod gratuit…

  R.I.

      Articole recomandate