Centrul educational din Olanda

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Ştiinţei din Olanda se află în Haga – deşi aceasta este strict interzis pentru a fi fotografiat, există întotdeauna cineva care va merge împotriva normelor. Nucleul invatamântului Olandei este probabil cel mai modern si contemporan din lume.

In hol esti intilnit de aceasta pictura, care probabil inseamna ‘evolutie.’

Toate holurile sunt foarte luminoase si o multime de plante.

Camera de odihna pentru muncitori. De asemenea multe plante si lumina care iti permite sa citesti si sa afli ultimele noutati din ziarele schimbate zilnic.

In fiecare dimineata, rafturile sunt pline cu ultimele ziare

Un mic bar pentru lucratori

Intreaga cladire are putine birouri, totul este deschis. Birouri personale au doar directorii si top-managerii. Lucratorii stau in asa numitele ” Open-office”

Peretii sunt ‘onarmentati’ cu astfel de ‘lucruri’.

De aici se poate de aflat câta electricitate, caldura si aer consuma cladirea. Lucratorii sunt premiati pentru recorduri intre etaje – cine consuma mai putin.

Cafeaua de dimineata este servita intr-un mini-restaurant cu o priveliste uimitoare.

Toti lucratorii vin la serviciu cu bicicletele, chiar si unii top-manageri.

Acest centru educational este un model pentru toti, si nu doar pentru Ministerul educatiei. Cat de placut este sa lucrezi intr-o astfel de cladire, cu o asa ambianta si priveliste. Pentru noi acesta este doar un vis, din pacate cladirile publice din Moldova nu vor atinge asa nivel in urmatorele decenii.

      Articole recomandate