Cele ZECE cărți pline de înțelepciune care îți pot schimba viața

Cele mai apreciate și eficiente arme de dezvoltare personală sunt cărțile. Fiecare operă pe care ai lecturat-o lasă amprente în mintea ta, iar înțelepciunea pe care o culegi din cărți te ajută să acționezi în cele mai imprevizibile momente ale vieții.

tumblr_mqhqp5BqsT1scp92qo1_500

Iată care sunt Cele ZECE cărți pline de înțelepciune care îți pot schimba viața:

1. Robert T. Kiyosaki – „Tată bogat, tată sărac”

 

tata-bogatatata-sarac-reeditare_2702_1_1323791395

“Tată bogat, tată sărac” este una dintre cele mai esențiale cărți în ceea ce privește educația financiară. Această carte îți va schimba cu siguranță viziunea pe care o ai asupra banilor si asupra job-ului. Vei învăța despre bani, cum să te raportezi la ei si cel mai important, cum să-i faci să lucreze ei pentru tine, nu tu pentru ei.

O personalitate renumită în domeniul educației finaciare, Robert Kiyosaki concentrează toată informația în această carte fundamentală pentru dezvoltarea ta personală și mai ales, pentru atingerea  independenței finaciare.

2. John C. Maxwell – “Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale”

 

15_legi-500x500

Milioane de oameni au fost și continuă să fie inspirați de cărțile lui John Maxwell. Un adevărat ghid al dezoltării personale și un izvor de inspirație, această carte te va ajuta atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău. John Maxwell ne comunică perspectiva sa cu privire la modul în care fiecare dintre noi își poate atinge potențialul maxim, astfel încât să facă o diferență pozitivă în viețile celor din jur.

 

3. Robin S. Sharma – “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”

 

calugarul-care-si-a-vandut-ferrari-ul_1_fullsize
Bestsellerul apreciat în întreaga lume, “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”, va aduce un gram de fericire și bogăție în viața ta, indiferent cine ești sau ce faci. Cartea, o fabula plină de înțelepciune și lecții de viață, ne face să privim viața prin ochii lui Julian Mantle, un avocat strălucit, care în urma unui moment de cumpănă, este obligat să-și înfrunte propriile temeri și să găsească răspunsurile la cele mai apăsătoare întrebări ale vieții.

În paginile acestei cărți vei găsi învățături care te vor ajuta să-ți descoperi misiunea în viață, să-ți dezvolți o gândire armonioasă, să înveți să apreciezi cu adevărat fiecare moment și să-ți consolidezi relațiile cu cei dragi.

 

4. Anthony Robbins – “Putere Nemărginită”

 

putere-nemarginita---anthony-robbins_32325_1_1350915975

Anthony Robbins, un adevărat simbol al dezvoltării personale, a dovedit în repetate rânduri milioanelor de oameni din întreaga lume, prin intermediul cărților, casetelor și seminariilor sale, că prin punerea la treaba a minții pe care o ai, poți face, avea, dobândi sau crea orice îți dorești în viața ta. “Putere nemărginita” este o carte revoluționară de fitness mental.

Această carte îți va arăta pas cu pas cum să operezi la nivelul tău maximal de performanță cum să dobândești libertatea financiară și emoțională, încrederea și cooperarea celorlalți.

5. Jim Loehr, Tony Schwartz – “Fii în formă! Puterea implicării totale”

 

373567

Gestionarea timpului nu mai este o soluție viabilă. Gestionarea energiei, și nu a timpului, este soluția unei performanțe de înaltă clasă, dar și a fericirii și echilibrului în viață. Aceasta este una dintre principalele lecții pe care le putem învăța din cartea scrisă de Jim Loehr și Tony Schwartz. Numărul de ore dintr-o zi este fix, dar calitatea energiei pe care o ai la dispoziție nu.

Dacă vei conștientiza acest lucru, îți vei îmbunătăți modul în care îți trăiești viața, vei avea performanțe de excepție la locul de muncă, nu te vei mai simți copleșit și îți vei găsi echilibrul mult dorit.

6. Noah J Goldstein – “50 de secrete ale artei persuasiunii”

 

50-de-secrete-ale-artei-persuasiunii_1_fullsize

Fiecare dintre noi se confruntă zi de zi, acasă sau la locul de muncă, cu provocarea de a negocia sau de a discuta în contradictoriu cu cei din jurul nostru. Cum îi convingem pe ceilalți că noi avem dreptate? Indiferent de profesia pe care o ai – medic, avocat, profesor, economist – cartea “50 de secrete ale artei persuasiunii” te va ajuta să-i atragi pe ceilalți de partea ta.

7. Marilee Adams – “Schimbă-ți întrebările, schimbă-ți viața”

 

Schimba-ti Intrebarile-500x500

De cele mai multe ori întrebările, nu răspunsurile, sunt cele care au putera de a ne schimba pe deplin existența. Foarte puține cărți sunt cele care te pot ajuta să-ți schimbi viața în toate domeniile, începând cu cel profesional și terminând cu relația cu cei din jur.

Cele zece instrumente ale Gândirii investigative” pe care le vei întâlni în această carte sunt suficiente pentru a produce o schimbare pozitivă și pentru a te face să înțelegi că orice problemă îți găsește o rezolvare în cazul în care este adresată întrebarea potrivită.

 

8. Al Siebert – “Personalitatea Învingătorului”

 

res_39a4926abce143da6c4447c512c3dd62

Scrisă pe baza unor studii de peste patruzeci de ani ale fenomenului supraviețuirii, această carte vă oferă informații de neprețuit despre calitățile și comportamentul acelor oameni care au facut față situațiilor dificile, de la conflictele de zi cu zi la traume de viață.
Personalitatea învingătorului” ridică o întrebare fundamentală: de ce unii oameni reușesc să depășească stresul unor astfel de situații grele, iar alții nu.

9. Dale Carnegie – “Secretele Succesului”

 

secretele-succesului

Sfaturile lui Dale Carnegie îți arată cum să devii un interlocutor agreabil, de ce e bine să faci complimente dezinteresate, când e cazul să te retragi dintr-o dispută, cum să faci o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important este zâmbetul în relațile cu cei din jurul tău, în ce fel poți adresa critici fără să provoci resentimente, de ce e recomandat să îți admiți propriile greșeli înainte de a le face reproșuri altora și multe alte idei testate. Și tu poți atinge succesul, dacă faci ceea ce trebuie pentru asta.

 

10. Rick Hanson, Richard Mendius – “Creierul lui Buddha”

 

res_1debdf827a8cf7098c23ebc5d2b4de8a

O carte de dezvoltare personală foarte complexă și interesantă. Se lecturează greu și trebuie citită în liniște și cu mare atenție. Explică procesele care au loc în creierul și corpul uman în fiecare moment. Orice reacție sau decizie pe care o luăm în viața este resimțită sau influențată de niște reacții mult mai profunde din corpul și creierul nostru.

      Articole recomandate