Cele mai tari jocuri din 2012

Anul 2012 promite a fi un an deosebit de generos pentru gamerii înrăiţi, unele continuări pentru serii faimoase, dar şi francize nou-nouţe fiind aşteptate în următoarele 12 luni.

Mai mult, pe parcursul acestei perioade, vom avea parte de lansări de hardware nou dedicat jocurilor video, precumPlayStation Vita de la Sony sau Wii U de la Nintendo.

 


Alan WakeALAN WAKE
(Remedy Entertainment)
PC

S-a creat deja un obicei ca jocurile exclusive pentru Xbox 360 să poposească, mai devreme sau mai târziu, şi pe computerele noastre personale. Alan Wakese înscrie în acest trend, varianta de PC a jocului fiind aşteptată chiar săptămâna viitoare, urmând a fi distribuită prin Steam, Origin sau chiar şi retail, graţie publisherului Nordic Games. Totuşi, indiferent de canalul de distribuţie ales, Alan Wake pentru PC este un joc Steamworks şi va necesita clientul celor de la Valve pentru a putea fi jucat.

 

În Alan Wake, jucătorii întră în pielea scriitorului omonim, care, în criză de inspiraţie, se refugiază alături de soţia sa Alice în oraşelul Bright Falls. Lucrurile se complică atunci când Alice dispare în circumstanţe ciudate şi Wake este nevoit să lupte împotriva unor forţe supranaturale pentru a-şi salva nevasta.

 

Pe lângă îmbunătăţirile grafice, Alan Wake pentru PC va conţine în mod gratuit şi cele două pachete DLC lansate pe Xbox 360: The Signal şi The Writer. Alan Wake se va lansa pentru PC pe 16 februarie.

 


Mass Effect 3MASS EFFECT 3
(BioWare/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3

Nu mai există nicio urmă de îndoială: vrem să aflăm cum se termină saga comandantului Shepard, vrem să aflăm dacă Pământul scapă sau nu de ameninţarea nemiloşilor Reaperi. Vrem Mass Effect 3!

 

De asemenea, pentru prima dată în cadrul seriei Mass Effect, jucătorii se vor putea aventura în misiuni multiplayer cooperative, ce vor debloca conţinut suplimentar pentru campania single player a lui Mass Effect 3. Tot în premieră,versiunea de Xbox 360 a jocului va accepta comenzi vocale prin intermediul senzorului Kinect.

 

La fel ca în cazul lui Mass Effect 2, şi noul episod al seriei va permite importarea personajului creat în jocurile precedente. Totuşi, în cazul în care doriţi să optaţi pentru versiunea de PC a lui Mass Effect 3, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că veţi avea nevoie de clientul Origin instalat, precum şi de un cont valid pentru acesta în vederea activării jocului. Ediţiile de console vor folosi un online pass pentru activarea porţiunii online a lui Mass Effect 3.

 


Test Drive FerrariTEST DRIVE: FERRARI
(Bigben Interactive/Slightly Mad Studios)
PC/Xbox 360/PS3

Chiar şi fără niciun titlu Need for Speed anunţat (încă) pentru 2012, nu a fost greu să găsim o alternativă venită, culmea, de la un fost dezvoltator al jocurilor NFS. Este vorba despre Slightly Mad Studios, studioul din spatele subseriei Shift, care are acum în producţie Test Drive: Ferrari.
După cum o spune şi numele, noul Test Drive: Ferrari se doreşte un soi de lecţie de istorie interactivă în ceea ce priveşte legendara marcă de maşini sport. Jucătorii vor avea ocazia să conducă bolizi din diverse epoci, pornind de la începuturile Scuderiei şi până în prezent, pe circuite faimoase din toată lumea.

 

Scoateţi-vă volanul cu pedala de la naftalină şi ştergeţi-vă de praf PC-ul sau consola. Test Drive: Ferrari va fi lansat în a doua parte a lunii martie.

 


Max Payne 3MAX PAYNE 3
(Rockstar Games)
PC/Xbox 360/PS3

De la ultima sa apariţie oficială din Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003), au avut loc schimbări fundamentale în viaţa fostului detectiv newyorkez. Plecat din NYPD, Payne se refugiază în America de Sud, unde devine bodyguard-ul unui important magnat brazilian.

 

Atunci când familia acestuia este ameninţată, Max Payne decide să se apuce din nou de ceea ce ştie cel mai bine: folosirea a zeci de arme pentru a ucide sute de inamici, ajutându-se de nemuritorul Bullet Time (slow motion). Totuşi,în Max Payne 3 vor fi abordate mai multe perioade ale vieţii eroului, fiind oferită, în premieră, şi o componentă multiplayer.

 

Rockstar Games va lansa Max Payne 3 în luna mai a acestui an pentru Xbox 360 şi PlayStation 3, versiunea de PC fiind aşteptată la începutul verii.

 


DiRT ShowdownDiRT: SHOWDOWN
(Codemasters)
PC/Xbox 360/PS3

Principalul obiectiv al celor de la Codemasters în ceea ce priveşte DiRT Showdown a fost expandarea laturii arcade din cele mai recente titluri ale seriei, ieşită în evinţă şi în DiRT 3.

 

În Showdown se va renunţa complet la raliurile din punctul A în punctul B, accentul fiind pus pe executare de manevre spectaculoase, distrugerea celorlalţi oponenţi sau cursele pe circuit închis.

 

DiRT Showdown va fi lansat în luna mai a acestui an, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.

 


Darksiders 2

DARKSIDERS II
(Vigil Games/THQ)
PC/Xbox 360/PS3/WiiU

Primul titlu al seriei Darksiders a fost una dintre cele mai plăcute suprize ale anului 2010, povestea dezvoltată de cei de la Vigil Games avându-l în prim plan pe War, unul dintre cei patru călăreţi ai Apocalipsei, nevoit să-şi dovedească nevinovăţia în faţa consiliului ce asigură balansul dintre Rai şi Iad.

 

Darksiders II va prelua formula predecesorului său, îmbunătăţind însă anumite elemente de gameplay. De această dată, vom avea ocazia să-l întruchipăm pe Death, un alt călăreţ al Apocalipsei, evenimentele din Darksiders II desfâşurându-se în paralel cu povestea din primul titlu al seriei.

 

Darksiders II va fi lansat la începutul verii pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3, fiind aşteptată şi o versiune dedicată noii console Nintendo Wii U.

 


Resident Evil 6RESIDENT EVIL 6
(Capcom)
PC/Xbox 360/PS3

Unul dintre cele mai importante anunţuri ale începutului lui 2012 a fost legat de noul Resident Evil 6, joc care, după spusele celor de la Capcom, va încerca să combine într-un mod armonios abordările de tip horror (caracteristice primelor jocuri ale seriei) şi action (mult mai pronunţată în titlurile Resident Evil recente).

 

În prim plan se vor afla Leon S. Kennedy şi Chris Redfield, care, alături de noi parteneri, vor avea din nou de înfruntat armate de zombies, creaturi infectate cu Las Plagas sau mutaţii cauzate de G-virus. Va fi păstrată mecanica de joc coop din Resident Evil 5, existând zvonuri conform cărora Resident Evil 6 va beneficia şi de o componentă online cooperativă pentru până la 6 jucători.

 

Resident Evil 6 va fi lansat pe 20 noiembrie 2012 pentru Xbox 360 şi PlayStation 3, o versiune pentru PC urmând să-şi facă apariţia ulterior.

 


Diablo 3DIABLO III
(Blizzard Entertainment)
PC

Dacă ar fi să realizăm un top al celor mai aşteptate jocuri din 2012, atunci probabil că Diablo III ar câştiga la mare distanţă de restul contracandidaţilor. Din păcate, ca şi restul creaţiilor Blizzard, Diablo III a fost amânat de mai multe ori, ultima astfel de întârziere fiind cauzată de decizia producătorilor de a face schimbări fundamentale în cadrul mecanicilor de joc, în urma feedback-ului primit de la participanţii la beta testul Diablo III.

 

Jocul continuă povestea din Sanctuary, după dispariţia celor trei demoni supremi: Diablo, Mephisto şi Baal. Acţiunea începe în New Tristram, orăşel construit lângă ruinele sătucului în care au avut loc evenimentele din primul titlu al seriei. Iar atunci când o cometă ciudată se prăbuşeşte peste mănăstirea oraşului, lucrurile încep să ia din nou o întorsătură familiară.

 

Conform celor mai nou rapoarte Activision Blizzard, Diablo III este aşteptat în cel de-al doilea trimestru al anului, în perioada aprilie-iunie 2012.

 


StarCraft 2 Heart of The SwarmSTARCRAFT II: HEART OF THE SWARM
(Blizzard Entertainment)
PC

Heart of The Swarm este cel de-al doilea episod al trilogiei StarCraft II, povestea urmând să continue evenimentele din Wings of Liberty. Acţiunea are loc doi ani mai târziu, în prim plan aflându-se de această dată Sarah Kerrigan şi încercarea ei de a recăpăta controlul asupra rasei zerg.

 

De asemenea, vor fi aduse adiţii şi modificări la componenta multiplayer a jocului, noi unităţi fiind pregătite pentru StarCraft II: Heart of The Swarm.

 

La fel ca şi în cazul lui Diablo III, cel mai nou raport financiar emis de Activision Blizzard confirmă faptul că Blizzard Entertainment intenţionează să lansaze StarCraft II: Heart of The Swarm în cursul acestui an.

 


BioShock InfiniteBIOSHOCK INFINITE
(Irrational Games/2K Games)
PC/Xbox 360/PS3

După ce în primele două titluri ale seriei aţi avut ocazia să exploraţi oraşul subacvatic Rapture, BioShock Infinite mută acţiunea în Columbia, o metropolă suspendată, construită în înaltul cerului, drept simbol al valorilor americane.

 

Din punct de vedere narativ, noul BioShock Infinite nu are nimic în comun cu primele două jocuri, eroul principal fiind acum Booker DeWitt, un fost agent Pinkerton. Acţiunea are loc în anul 1912, DeWitt fiind trimis în Columbia pentru a o elibera pe Elizabeth, o fată cu puteri ieşite din comun. Pe parcursul jocului, aceste puteri vor putea fi folosite pentru a călători interdimensional şi pentru a transporta obiecte dintr-o dimensiune într-alta.

 

BioShock Infinite va fi lansat în cursul acestui an, pe Xbox 360, PC şi PlayStation 3.

 


Tomb RaiderTOMB RAIDER
(Crystal Dynamics/Square Enix)
PC/Xbox 360/PS3

În ultimii ani, nici chiar popularitatea de invidiat a eroinei principale Lara Croft n-a reuşit să mai salveze seria Tomb Raider, eclipsată de aventurile mult mai spectaculoase din titlurile Uncharted. Totuşi, prin direcţia proaspăt abordată de noul Tomb Raider, Crystal Dynamics şi Square Enix speră să readucă în prim plan seria care a inventat, la mijlocul anilor ’90, genul action/adventure 3D.

 

Noul Tomb Raider se doreşte un veritabil „reboot” pentru serie, Lara Croft fiind acum o tânără abia ieşită de pe băncile şcolii, care porneşte în prima sa mare aventură. Însă, când nava sa se scufundă, Lara se trezeşte pe o insulă misterioasă, înconjurată de artefacte provenind din diferite perioade istorice ale omenirii. Noul Tomb Raider va permite explorarea acestei întregi insule, iar Lara va fi nevoită să facă rost deprovizii de mâncare şi apa pentru a putea supravieţui.

 

Tomb Raider se va lansa în toamna acestui an, pe PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.

 


 

Un articol Go4games

      Articole recomandate