Cele mai puternice 10 femei din lume

10. Ellen DeGeneres, realizatoare TV

Ellen, in varsta de 53 de ani, este realizatoare de televiziune americana si comedianta de mare succes. Ea a castigat un premiu Emmy pentru cel mai bun talk show – The Ellen DeGeneres Show.

9. Beyonce Knowles, artista

Beyonce, de 29 de ani, este una dintre cele mai aclamate vedete din show-biz. Knowles a primit numeroase premii si recunoasteri, fiind una dintre cele mai premiate artiste. Ea are un total de 16 premii Grammy.

La editia din anul 2011 a Billboard Music Awards, Beyonce a fost onorata cu un Billboard Milennium Award, in semn de recunoastere pentru cariera ei si pentru influenta sa notabila in industria muzicala. Intr-un recent interviu pentru Harper’s Bazar, cantareata s-a declarat feminista convinsa. De altfel se citeste si prin intermediul videoclipurilor si cantecelor sale ca artista ar vrea sa transmita un mesaj de imputernicire la adresa femeilor.

8. Gail Kelly, CEO

Este femeie de afaceri din Australia, CEO al Westpac – una dintre cele mai puternice banci din Australia. In anul 2005, Gail, acum in varsta de 55 de ani, devenise una dintre cele mai bine platite femei din lume. Cariera lui Gail Kelly poate fi relatata doar in termeni superlativi.

Este originara din Africa de Sud, iar acum este una dintre cele mai puternice femei din Australia si din lume. Fiecare declaratie a acestei femei este urmarita cu mare interes in Australia, de multe ori chiar, provocand controverse nationale.

7. Lady Gaga, artista

Cantareata de 25 de ani, este una dintre cele mai cunoscute femei. Performance-urile sale suprarealiste nu au impedicat-o sa castige foarte multa popularitate in intreaga lume, ceea ce i-a adus implicit si o avere estimata la peste 90 de milioane de dolari. Ea a devenit in acelasi timp o voce foarte influenta in societate, oferindu-si sprijinul in diverse campanii. Recent, cantareata a cerut eliberarea artistului chinez Ai Weiwei, inchis din motive politice de catre autoritatile comuniste.

 

6. Indra Nooyi, CEO PepisiCo Inc.

In varsta de 55 de ani, Indira Nooyi este una dintre cele mai titrate femei din lumea afacerilor.  Indra Krishnamurthy Nooyi este mama si femeie de afaceri de origine hindusa si este directorul executiv al companiei PepsiCo in prezent. Indra a dovedit tuturor ca este un spirit tanar, inovator si care transmite forta si hotarare suprema in afaceri. Nu se lasa mai prejos nici in viata de familie, pe care o administreaza cu multa pasiune si daruire.

5. Hillary Clinton, Secretar de Stat

Hillary Clinton (63 de ani) este una dintre cele mai influente femei din politica la nivel mondial. Ea ocupa functia de Secretar de Stat in SUA. Hillary a intrat in cursa pentru presedentia Statelor Unite in anul 2008, din partea Partidului Democrat dar a pierdut nominalizarea, in favoarea colegului de partid Barack Obama, la o diferenta foarte mica. Analistii politici o definesc ca fiind o personalitate puternica, un lider de necontestat, foarte muncitoare si foarte determinata in a-si atinge telurile. De asemenea, multi spun ca este un politician cu mult mai valoros decat sotul ei, fostul presedinte al SUA, Bill Clinton.

4. Angela Merkel, cancelar

Angela Merkel (57 de ani) este una dintre cele mai longevive personalitati politice si una dintre cele mai puternice femei de pe Planeta, din toate punctele de vedere. Cancelarul Germaniei a condus cea mai mare economie a Europei in timpuri foarte dificile, ajuntandu-si tara sa isi pastreze stabilitatea. A fost prima femeie care a ocupat aceasta functie in Germania si mai mult decat atat, a facut-o mai bine decat orice alt barbat. In 2005 a castigat primul ei mandat, acum aflandu-se la al doilea, fara ca popularitatea sa sa scada.

3. Oprah Winfrey, personalitate media

Realizatoarea TV americana a influentat nu doar societatea tarii sale, ci intreaga lume. Oameni de pretutindeni au empatizat cu invitatii sai si cu modul Oprahei de a prezenta probleme pe care le avem cu totii. Din pacate Oprah (57 de ani) a incheiat anul acesta Oprah Show, seria de emisiuni celebre in toata lumea. A lasat insa in urma ei un brand incredibil de puternic, ea insasi demonstrand ca are capacitatea de a-si manifesta influenta la nivel inalt. De exemplu, Oprah a jucat un rol foarte inportant in alegerea lui Barack Obama ca presedinte al SUA.

2. Irene Rosenfeld, CEO

Rosenfeld de 58 de ani este sefa Kraft Foods, avand o experienta de 29 de ani in industria producatoare de bunuri alimentare si bauturi si devenind un nume extrem de important in afaceri. In ciuda prestigiului sau, Rosenfeld pastreaza discretia in public. Ea prefera sa isi petreaca timpul alaturi de familie, decat in lumina reflectoarelor, dupa cum o descrie The Telegraph. In orice caz, ceea ce se stie cu certitudine in legatura cu Irene Rosenfeld este faptul ca ea a ajuns pe culmile cele mai inalte, intr-o lume rezervata pana de curand, doar barbatilor.

1. Michelle Obama, prima doamna

Desi ne-ar fi placut ca cea mai puternica femei a lumii sa fie o presedinta, ea este doar o prima doamna. Dupa vechea traditie culturala care ne invata ca „in spatele unui barbat puternic sta mereu o femeie puternica”, cea mai puternica femeie din lume este Michelle Obama, sotia presedintelui american.

Michelle Obama (47 de ani) a devenit  insa un model pentru toate femeile lumii. Este apreciata pentru eforturile ei indreptate inspre cauze sociale. Recent, Michelle a lansat o campanie prin care incearca sa stimuleze cosntiinta parintilor americani cu privire la obezitatea copiilor lor.

 

 

      Articole recomandate