Cele mai proaste filme de Crăciun

Nu există canal de televiziune care, în luna decembrie, să nu difuzeze măcar un film de Crăciun. Unele au ajuns deja legendă, dar altele au intrat în topul celor mai proaste producţii de sezon, scrie time.com

În ceea ce priveşte filmele de Crăciun, se pare că varianta câştigătoare este cea a producţiilor clasice, cu personaje care urmează acelaşi profil şi cu happy-end. Unii producători s-au gândit să facă totuşi ceva mai curajos, dar au ajuns, din păcate, să scoată pe piaţă filme care nu numai că nu şi-au câştigat admiratori, dar au fost chiar hulite, atât de critici, cât şi de publicul larg. Iată despre ce filme este vorba.

The Bells of St. Mary Filmul a apărut în anul 1945 şi, deşi distribuţia este importanta (Bing Crosby şi Ingrid Bergman), Time Magazine l-a inclus în topul celor mai proaste filme de Crăciun realizate vreodată. Miracle on 34th Street Natalie Wood are un rol în această producţie, lansată în anul 1947, însă acest lucru nu a fost suficient pentru a-l transforma într-un succes de box-office. Santa Claus Conquers the Martians Titlul este suficient pentru a înţelege despre ce este vorba în film. Drept urmare, nu a surprins pe nimeni faptul că nu a avut deloc succes. Lansarea pe marile ecrane a avut loc în anul 1964.

Frosty the Snowman Despre producţia din 1969, cei de la Times Magazine nu spun decât că este plictisitor.

Silent Night, Deadly Night Nimic nu pare mai nepotrivit decât un film horror despre Crăciun. Cu toate acestea, ideea a părut strălucită celor care au produs Silent Night, Deadly Night, în anul 1984.

Ernest Saves Christmas ”Doar pe alocuri insuportabil” – aşa caracterizează Times Magazine producţia regizată în anul 1988 de John R. Cherry III.

The Preacher’s Wife Whitney Houston şi Denzel Washington au avut rolurile principale, iar filmul a fost lansat în anul 1996. În plus, povestea este clasică. Totuşi, nu suficient de atrăgătoare, motiv pentru care a intrat în topul celor mai proaste filme de Crăciun realizate vreodată.

Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas Un film de animaţie în care Jim Carrey a făcut un rol foarte bun şi care a avut şi un final fericit. Nu este însă printre cele mai apreciate filme de gen. Ba chiar dimpotrivă.

Fred Claus Apărut în anul 2007, filmul îl prezintă de Moş Crăciun ca pe un manager care are pe mâini o industrie întreagă. Povestea nu i-a convins pe critici, care au declarat producţia ca fiind una foarte proastă.

An American Carol Din nou, un scenariu inedit pentru un film despre Crăciun nu are neapărat un efect pozitiv. Producţia a fost lansată în 2008 şi regizată de David Zucker.

      Articole recomandate