Rostul ceasurilor e să indice ora, dar cei care deţin un ceas neobişnuit pot avea o reală problemă în a-şi da seama care e ora exactă. Bijutierii şi designerii de ceasuri pot avea idei cel puţin ciudate, însă clienţii care aleg să le cumpere produsele nu sunt deloc puţini.
Harry Winston: Ceasul Harry Winston permite ca întreg mecanismul său să poată fi văzut de cel care îl poartă. Nu există cifre pe cadran, aşa că ora exactă trebuie ghicită de proprietarul său.
Cabestan Winch Tourbillion Vertica: Ceasul poate părea confuz pentru cei care privesc către încheietura celui care îl poartă.
Hironao Tsuboi: Designerul japonez a venit una dintre cele mai abstracte designuri de ceas de pe piaţă. Arată ca o brăţară obişnuită, dar indică şi ora folosind tehnologia LED.
Diesel DZ 9044: Nu arată deloc ca un ceas, iar cadranul e o bucată de metal. Ora apare pe faţa laterală, deci doar cei cu vedere bună îl pot folosi.
Charles Windlin: Nu e un ceas, ci un inel. Indică data şi ora printre pietrele preţioase aflate la vedere.
Horological Machines No3: Cititul orei poate fi o adevărată provocare pentru posesorii Horological Machines No3.
Ibiza Ride: Acest ceas foloseşte tehnologia LED pentru a indica ora pe rânduri. Primul rând de lumini arată ora, al doilea zecile de minute, iar cel de-al treilea indică minutul exact. Culorile sunt diferite pentru zi, data şi AM/PM.
Chapter One: Ceasul nu va indica ora, ci doar ziua şi faza în care se află satelitul natural al Pământului, Luna.
TAG MONACO Twenty Four Concept Chronograph: Ceasul dedicat pasionaţilor de curse de maşini are un design pe care producătorul elveţian mizează pentru a-şi creşte vânzările.
ODM Pixel Watch: Arată ca o brăţară normală, dar indică ora atunci când ecranul e atins cu degetul. E disponibil într-o gama diversificată de culori