Cele mai minunate destinații turistice din lume – locurile unde visele devin realitate (Foto)

Există locuri unice în fața cărora nimeni nu poate clătina din cap cu dispreț și nici nu poate nega că nu l-ar fi fascinat, uimit, încîntat sau măcar impresionat plăcut. Yupi.md a căutat cele mai frumoase şi neobişnuite și minunate locuri  din lume, iar între acestea se regăseşte şi „Tunelul Dragostei”, din Ucraina.

Vezi mai jos o selecția cu cele mai minunate destinații de pe terra, locuri care odată ce le vezi nu îți poți lua privirea: 

Tunnel of Love – Ucraina

Tunnel of Love este de fapt o cale ferata situată undeva lîngă Kiev, în Klevan. Este un loc extrem de romantic din ce în ce mai vizitat de tinerii îndrăgostiți. Tunelul capătă viața primavară, odată cu natura. Locul de poveste nu este cunoscut încă de turiștii străini, dar este foarte indrăgit de localnici, fiind un adevărat colț de rai al Ucrainei.

Eyewitness: Ukraine

cele mai minunate locuri de pe pamint (1)

cele mai minunate locuri de pe pamint (3)

Peștera Hang Son Doong,Vietnam

cele mai minunate locuri de pe pamint (4)

cele mai minunate locuri de pe pamint (5)

cele mai minunate locuri de pe pamint (6)

Salar Uyuni- deșertul salin din Bolivia

Minunatul monument al naturii se află în sud-vestul Boliviei, lăngă creștele Anzilor, în podișul Salina de Uyuni. La o altitudine de 3650 m , acesta este cel mai mare deșert de sare din lume și pare o oglindă naturala uriașă. Albul imaculat provine de la cei 12.000 de kilometri pătrați ai platoului, acoperit cu un strat de sare de o grosime de circa 120 metri.

cele mai minunate locuri de pe pamint (7)

cele mai minunate locuri de pe pamint (8)

Blue Holes (Găurile albastre) de pe insula Espiritu Santo, Vanuatu.

cele mai minunate locuri de pe pamint (11)

cele mai minunate locuri de pe pamint (12)

Kaieteur Falls – Guyana

Una dintre cele mai puternice cascade din lume, Kaieteur Falls este un must-see pentru cei ce iși doresc sa vadă adevaratele minuni ale lumii. Se spune că aici poți auzi sunetul răsunător al cascadei cu mult timp înainte de a ajunge la ea sa o vezi.

Nici mai mult nici mai putin de 30.000 de litri de apă pe secunda căzînd de pe o stîncă din mijlocul unei jungle. Cei care nu se tem de înălțimi pot efectiv să stea în partea de sus a cascadei și să privească rîul.

cele mai minunate locuri de pe pamint (13)

cele mai minunate locuri de pe pamint (14)

cele mai minunate locuri de pe pamint (15)

Lavender Fields – Provence, Franta

Pe langă faptul ca priveliștea este una senzatională,închipuiți-vă cum miroase un cîmp plin de lavanda. Dacă vizitați Provence la finele lunii iunie și pana în august, aveti posibilitatea de a transforma un vis în realitate

cele mai minunate locuri de pe pamint (16)

cele mai minunate locuri de pe pamint (17)

4107-68542

Crooked Forest – Polonia

În caz că vă doriți să vedeți o pădure unică în lume, aflați că aceasta există în Polonia. Acolo 400 de pini, plantați prin anii 1930, au crescut într-un mod cu totul neobișnuit. Baza trunchiului este înclinată într-un unghi de 90 de grade, iar copacii arată de parcă asupra lor s-ar fi aruncat o vrajă la fel ca în povești.

cele mai minunate locuri de pe pamint (19)

cele mai minunate locuri de pe pamint (20)

cele mai minunate locuri de pe pamint (21)

Blue Holes – Insula Espiritu Santo, Vanuatu

Aici există cea mai limpede apă albastră pe care veți putea vreodata să o vedeți cu ochii voștri. Înconjurate de păduri tropicale, aceste „găuri albastre” sunt perfecte pentru înot ori snorkeling . Insula Espritu Santo este cunoscută ca fiind insula comorilor ascunse si datorită plajelor cu nisip alb fin, a peșterilor și a minunatelor „Blue Holes” este o destinație pentru vacanța perfectă.

cele mai minunate locuri de pe pamint (22)

cele mai minunate locuri de pe pamint (23)

cele mai minunate locuri de pe pamint (24)

Terrace Rice Fields – Yunnan, China

Pentru a vedea una dintre cele mai spectaculoase plantații de orez din lume, creată de mîinile oamenilor cu 1000 de ani în urma, trebuie să ajungeți în Yunnan, China. Construită pe munți cu sol roșu, această plantație arată ca o veritabilă operă de artă. Perioada ideală pentru a ajunge aici este din decembrie pîna în aprilie.

cele mai minunate locuri de pe pamint (26)

      Articole recomandate