Cele mai mici lucruri din lume, surprinse de obiectiv (Galerie Foto)

Fotografi din toate colţurile lumii au participat la un concurs internaţional de fotografie a cărui temă centrală a fost imortalizarea celor mai mici lucruri din lume. Business Insider publică o galerie foto cu cele mai impresionante fotografii.

Fotograful Dorit Hockman, din Marea Britanie, a surprins embrioni de liliac în diferite faze de dezvoltare.

Dr. Somayeh Naghiloo, de la Universitatea din Tabriz, Iran, s-a înscris la concursul de fotografii cu o imagine în care apare un bulb de usturoi. Medicul a imortalizat condimentul în prima fază de dezvoltare.

Marek Mis din Suwalki, Polonia, a fotografia o algă care era în apropierea unei frunze.

În imaginea de mai jos dr. David Maitland, din Marea Britanie, a fotografiat nisipul şi coralii. Poza este una realizată la microscop.

Vârful intestinului unei musculiţe de oţet a fost imortalizat de Jessica Von Stetina, de la Whitehead Institute for Biomedical Research din Cambridge, Massachusetts.
Charles Krebs, din Washington s-a înscris la concurs cu o imagine în care a imortalizat veninul care se află pe o frunză de urzică.

Dr. Michael John Bridge, de la Universitatea din Utah, a reuşit să fotografieze ochiul unei musculiţe de oţet.

Fotografia de mai jos, realizată de Douglas Moore, de la Universitatea din Wisconsin, apare o fosilă care conţine melci de apă dulce şi creveţi.

 

Dr. Alvaro Migotto, de la Centrul de Bio-Marină din Sao Paulo, Brazilia, a fotografia o stea de mare.

 

O furnică care ţine între fălci o larvă a fost imortalizată de Geir Grange, din Norvegia.

Walter Piorkowski, din Illinois, a imortalizat doi pui de păianjen nou-născuţi. Această imagine a câştigat locul doi în cadrul concursului internaţional de fotografie a cărui temă centrală a fost imortalizarea celor mai mici lucruri din lume.

 
Primul loc în cadrul concursului internaţional a fost ocupat de dr. Jennifer L. Peters şi dr. Michael R. Taylor de la St. Jude Children’s Research Hospital Memphis, Tennessee USA. Cadrele medicale au fotografiat bariera hemato-encefalică a unui peşte zebră.

      Articole recomandate