Cele mai ciudate străzi din lume (Galerie Foto)

Străzi de numai doi metri sau lungi de peste 1000 de kilometri, străzi late sau înguste, intersecţii aiuritoare sau complicate, va prezentăm o selecţie de celor mai ciudate străzi din lume.

1. Cea mai scurtă stradă din lume: Ebenezer Place, din Wick, Caithness, Scotland are numai 2,06 metri şi este considerată de Guiness Book drept cea mai scurtă stradă din lume. Fostul record făcea referire la o stradă de 5,2 metri – Elgin Street, Bacup, Lancashire.

Ebenezer Place a fost declarată oficial stradă în 1887. Are o singură adresă, intrarea bistroului No.1, parte a hotelului Mackays.

2. Cea mai îngustă stradă din lume: Spreuerhofstrasse din oraşul Reutlingen, din Germania. Are 31 de centimetri în cel mai îngust punct şi 50 de centimetri în cel mai lat punct.

Strada a fost construită în 1727.

3. Cea mai complicată intersecţie din lume este Judge Harry Pregerson din Los Angeles. Este vorba de o reţea complicată de poduri care permit interconectarea mai multor autostrăzi, inaugurată în 1993.

4. Cea mai şerpuită stradă din lume. Lombard Street din San Francisco. Secţiunea şerpuită are circa 400 de metri.

Strada Lombard este un loc memorabil, unde viteza este limitată la 8 km/h.

5. Cea mai abruptă stradă: Baldwin Street în oraşul Dunedin din Noua Zeelandă. În punctum maxin are o înclinaţie de circa 19 grade: înălţimea creşte cu un metru la fiecare 2,86 metri parcurşi.

Baldwin Street are numai 350 de metri lungime.

6. Cea mai lată stradă din lume – 9 De Julio, Buenos Aires, Argentina. Are aproape 100 de metri lăţime, traversarea putându-se face în câteva minute.

7.Cea mai lungă stradă din lume – Yonge Street, Canada. Are 1.896 de kilometri şi leagă ţărmul lacului Ontario de zona Marilor lacuri din SUA.

8. Cel mai mare sens giratoriu din lume – Putrajaya – Malaezia. Are 3,4 kilometri lungime şi se află în sudul oraşului Koala Lumpur.

9.Cel mai confuz sens giratoriu – Magic Roundabout, Swindon, Marea Britanie. A fost construit în 1972 şi este format din cinci mini-sensuri giratorii aranjate într-un cerc. În 2009 a fost votată drept cea mai înfricoşătoare intersecţie din Marea Britanie.

      Articole recomandate