Cele mai ciudate lucruri cumpărate de bogaţi (Galerie Foto)

Colecţionarii şi oamenii cu foarte mulţi bani au licitat luna trecută câteva dintre cele mai neobişnuite obiecte, la preţuri pe măsură, potrivit informaţiilor de pe siteul www.businessinsider.com

1. Un material de recuzită folosit în seria originală a serialului “Star Trek” a fost vândut la licitaţie cu 70,000$. Shuttlecraftul Galileo a fost vândut la doar 90 de secunde de la începerea licitaţiei.

 

2. Un tablou de-al pictorului John Lock, vândut pentru 35,2 milioane de dolari. Pictura „Ecluza”, una dintre cele şase care formează cea mai apropiată serie de picturi de mari dimensiuni – „Seria Furtunilor”, a reprezentat un record de autor şi preţul maxim la această categorie la licitaţii Christie s. Decizia baronesei Carmen Thzssen-Bornemisza din Spania de vinde tabloul a fost una controversată, ea invocând motivul lipsei de bani.

3. Cel mai scump Bentley vândut vreodată: un Rolls Royce Silver Ghost din 1912 licitat la 7,1 milioane de dolari . Recordul a depăşit preţul Bentley-ului vândut cu 7, 06 milioane de dolari în urmă cu două săptămâni.

4. Cire Perdue – licitat la 460,000 de dolari este cel mai scump whiskey vândut vreodată la o licitaţie. Whiskeyul are o vechime de 64 de ani şi a fost vândut într-o sticlă de cristal Lalique unică în lume

5. Un inel de-al scriitoarei Jane Austen vândut cu 235,000 de dolari.Bătălia pentru inelul din aur cu piatră din turcoaz s-a dat între 8 persoane prezente la licitaţie, dar a intrat în posesia unui colecţionar misterios care licitase prin telefon.

6. O şapcă aparţinând jucătorului de baseball Ty Cobb. Şapca a fost vândută cu 253,000 de dolari şi a reprezentat un cadou pe care Cobb îl făcuse colegului său din echipa Detroit Tigers, Eddie Onslow.

7. O felie de pâine prăjită de la nunta Prinţului Charles. Felia a fost vândută cu 360 de dolari după ce a fost recuperată de menajera responsabilă cu debarasarea mesei Prinţului Charles. A ţinut felia într-un recipient sigilat şi s-a hotărât să o vândă după ce a văzut cât de populară a devenit nunta Prinţului William cu Kate Middleton.

8. Fotografia „Daphne Guiness” semnată de fotograful Mario Testino. Vândută cu 208,000 de dolari, fotografia a reprezentat un record personal pentru Testino; iar o parte dintre banii aceştia vor contribui la finaţarea unei şcoli unde se studiază moda.

9. Unul dintre cele mai importante artefacte ale americanilor nativi, o haină purtată de Căpetenia indiană Joseph în război. Poncho-ul este confecţionat din piele de căprioară şi era purtat doar la ocazii speciale.

10.  O bandă desenată cu Spiderman a artistului Todd McFarlane. Vândută cu 657,250 de dolari, este una dintre cele mai valoroase pagini dintr-o carte de benzi desenate americane licitate.

      Articole recomandate