Cele mai bune 10 filme motivaționale

Orice film motivează, în felul său, dar fiecare are un fundal psihologic diferit și o încărcătură emoțională puternică. Ele ne îndeamnă să muncim, să fim mai activi, să ne schimbam modul de a trăi și atitudinea față de anumite lucruri. 

Cele mai bune 10 filme motivaționale : capodopere ale cinematografiei internaționale.

1. Moneyball

moneyball-movie-poster-02-550x814

Ecranizarea dupa cartea lui Michael M. Lewis a apărut în cinematografie în anul 2003. Povestea urmarește echipa de basebal din Oakland și directorul acesteia, Billy Beane. Scopul lui este să creeze o echipă de basebal capabilă să facă față concurenței, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă.

2. Boiler Room

51T43J1GWPL

Filmul arată un mediu de afaceri corupt, bazat pe înșelarea clienților. Boiler Room este o cameră, care pare că “fierbe” de pasiuni, un loc teribil, care poate servi ca atmosferă de lucru doar pentru oamenii cu perspective paradoxale asupra vieții.

3. Yes man

Без названия

Eroul principal se află într-o permanentă stare de depresie și spune de fiecare data „NU” prietenilor săi, cand aceștia îl invită undeva. Numai că într-o bună zi, el încheie o înțelegere prin care trebuie să răspunda cu „DA” la orice propunere.

4. Knockin’ On Heaven’s Door

Без названия (1)

Soarta îi adună pe toți protagoniștii peliculei într-un spital, unde medicii le pun un diagnostic sumbru – moartea. Tuturor le-a mai rămas doar cîteva ore de trăit. Evenimentele se desfășoară într-un ritm alert: ei fură o mașină cu un milion de mărci germane, în portbagaj și fug din spital.

5. Pay It Forward

5143YKTC2EL

Imaginați-vă că îndepliniți o favoare importantă cuiva și îi cereți în schimb, să vă mulțumească prin a îndeplini o favoare altor trei persoane, care la rîndul lor trebuie să mulțumească altor trei și tot asa mai departe, la nivel global, împrăștiind căldură si bunătate. Cît de efectivă poate fi această idee? Elev în clasa a șaptea, Trevor McKinney hotărăște să verifice aceasta începînd lanțul faptelor bune.

6. Wall Street: Money Never Sleeps

Wall_Street_Money_Never_Sleeps_Poster

După ce și-a încheiat contractul, fostul raider corporatist, Gordon Gekko, iese din închisoare într-o lume nouă, complet schimbată, în pragul unei crize financiare. El este un „dinozaur” ale cărui metode sunt deja învechite, iar reputația proastă nu-l ajută deloc. Pe el îl alege ca partener, tînărul trader Jacob Moore. Moore îi propune lui Gekko o înțelegere: el îl ajută să-și îmbunătățească relațiile cu fiica lui, cu care nu a mai vorbit timp de 11 ani și care îl acuză pe Gordon că e vinovat de sinuciderea fratelui său. În schimb, Gordon trebuie să o ajute pe prietena lui Jacob să urce în vîrful scării financiare.

7. October Sky

October-Sky-1999

Lansarea rachetei sovietice a creat o impresie puternică asupra lui Homer Hickam, din orășelul minier Coalwood din Virginia de Vest. Homer decide să-și construiască propria rachetă. Este ajutat de trei prieteni și de învățătoarea de la școala. Numai că tatăl lui Homer – un miner muncitor, îl vede pe fiul său continuandu-i meseria și se împotrivește construirii rachetei.

8. The Intouchables

The_Intouchables

Bogatul aristocrat, Philippe, rămîne paralizat în urma unui accident nefericit. Din această cauză decide să angajeze un ajutor, numai că alege, în acest rol, cea mai nepotrivită persoană – tînarul locuitor de suburbie – Driss, care tocmai a ieșit din închisoare. În ciuda faptului că Philippe este imobilizat în scaunul cu rotile, Driss reușește să-i condimenteze rutina zilnică aducînd spiritul aventurii în viață.

9. What Dreams May Come

220px-Whatdreamsposter

După ce moare într-un accident auto, Chris Nielsen devine nemuritor. El încearcă să rămînă alături de frumoasa sa soție Annie, care este muritoare. Cu ajutorul duhului, care îi este dat ca însoțitor, el începe să se obișnuiască cu noul mod de viață. Numai că soția sa, înnebunită de durere se sinucide și este izgonită în iad. El încearcă din răsputeri să o găsească, pentru a fi alături veșnic. Doar că nimeni nu a reușit pînă acum să salveze un suflet păcătos. Cu ajutorul prietenilor săi din Rai, Chris se angajează în cea mai periculoasă și chinuitoare călătorie din viața sa de după moarte.

10. The Pursuit of Happyness

Без названия (2)

Chris Gardner este tatăl unui baiețel de cinci ani și își educă singur copilul. Chris încearcă să-și facă copilul fericit. El lucrează ca vînzător, dar salariul nu-i permite să plătească întreținerea și sunt dați afară din apartament. Ajunși în stradă, tatăl se angajează ca specialist într-o companie, dar și acolo salariul este sub limita normalului. Însa Chris și-a jurat să-și crească fiul în ciuda greutăților.

 

      Articole recomandate