Cele mai apreciate filme cu deznodământ-surpriză (Video)

Filmele care ne persistă în memorie chiar și după ce au luat sfârșit, nu au doar o intrigă ce ne ține cu sufletul la gură, ci se încheie, de regulă, cu un deznodământ-surpiză, ce stârnește polemici.

Cel puțin aceasta pare să fie rețeta multor opere cinematografice de succes, care continuă să ofere subiecte de dezbatere, multă vreme după ce au fost vizionate.

Iată cum se prezintă podiumul “reginelor” absolute la acest capitol, potrivit unui clasament întocmit de jurnaliștii de la Acasa.ro.

Campionul în materie de finaluri neașteptate, este “Pact cu diavolul”

Titlul original al filmului este “The Devil’s Advocate” (1997) – regizor Taylor Hackford. Cu o distribuție demnă de toată stima, având în rolurile principale doi din cei mai îndrăgiți actori de la Hollywood – Keanu Reeves și Al Pacino – filmul îmbină cu o ingeniozitate remarcabilă, elemente oculte, cu senzualul și misterul, oferind un final cu efect halucinant, menit să ne încredințeze că un pact cu diavolul nu cunoaște calea întoarsă.

 

Locul secund al podiumului este ocupat de “Ceilalți”

Titlul original al filmului este “The Others” (2001) – regizor Alejandro Amenàbar, având-o în rolul principal pe frumoasa Nicole Kidman, în ipostaza unei văduve de război, mama a doi copii, pe care dorește să-i crească într-un spirit sever religios. Avem de-a face însă cu un thriller ancorat în sfera fantomaticului, așadar finalul ne rezerva surprize teribile, care ne sugerează să nu mai vizionam astfel de filme înainte de culcare.

 

Medalia de bronz îi revine producției “Sinucideri misterioase”

Titlul original al filmului este “The Village” (2004) – regizor M. Night Shyamalan – un thriller doldoră de mister, tensiune și creaturi desprinse parcă din cele mai întunecate tenebre – rod al unei imaginații, pe cât de bogate, pe atât de periculoase pentru locuitorii unui sătuc de la sfârșitul secolului al XIX-lea.


Un podium impresionant, am putea spune, deși multe alte filme ar putea concura cu succes aceste titluri, la capitolul deznodământ neașteptat.

Ar fi suficient de pildă, să aruncăm o privire pe clasamentul întocmit de IMDb, cuprinzând 40 de filme cu final-surpriză, pentru a observa că “Pact cu diavolul” apare abia pe locul 22, “Ceilalți” ocupa poziția cu numărul 29, iar “Sinucideri misterioase” nici măcar nu apare top.

Iar dacă e sa mergem mai departe cu analiza, să ne amintim că cele mai mari surprize ni le ofera până la urma chiar realitatea, motiv pentru care se poate afirma fără pic de ezitare, că “viața bate filmul”, chiar și atunci când este vorba de producții care au costat mii și mii de dolari.

 

      Articole recomandate