Cele 6 oraşe fantomă: Locurile abandonate de pe planetă care au în spate poveşti incredibile (Foto)

orase fantoma

Aglomeraţiile urbane cândva înfloritoare s-au transformat peste noapte în peisaje dezolante, ca după un atac nuclear. Urmăriţi mai jos cele mai sinistre oraşe-fantomă din vremurile moderne şi istorioara fiecărui care a dus la prăbuşirea lor.

Kolmanskop, Namibia

Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, peste o mie de kilograme de diamante au fost extrase de la Kolmanskop, un orăşel namibian din apropierea portului Lüderitz. După ce febra diamantelor s-a mutat la Oranjemund, în sud, oraşul a fost lăsat în părăsire.

namibia-249

În prezent este gestionat turistic de către firma Namibia-DeBeers, peisajul fiind unul extrem de ofertant pentru cei pasionaţi de fotografie. Casele apar ca mici aisberguri într-o mare de nisip, iar turiştii care se plimbă prin camerele cu nisip până la genunchi sunt fascinaţi să vadă cum un oraş este înghiţit, încetul cu încetul, de natură.

oras fantoma

 

Bannack, Montana, USA

Îşi trage numele de la indienii Bannock şi a fost locaţia unor descoperiri aurifere de anvergură în cea de-a doua jumătate a secolului XIX. De la o populaţie de 3.000 de oameni şi o panoplie de hoteluri, băcănii, baruri, săli de biliard sau berării, Bannack a rămas doar cu trecutul şi cu 60 de clădiri din vremurile bune. Orăşelul parcă desprins din serialul „Căsuţa din preerie“ a fost trecut pe lista locaţiilor americane de patrimoniu.

Oras parasit

 

San zhi , Taiwan

O pădure de clădiri cu forme stranii, asemănătoare unor farfurii zburătoare cu geamuri imense, se află pe coasta nordică a insulei Taiwan.

tumblr_m80wf9j9aE1roeko4o1_1280

Fost proiect rezidenţial în stil futurist creat pentru lumea bună din Taipei, San Zhi a rămas abandonat în urma unor accidente mortale care au avut loc unul după altul.Turiştii îl vizitează cu fascinaţie şi teamă, fiind considerat un loc bântuit de spiritele celor care şi-au pierdut viaţa în timpul construcţiei.

Noelas-cc-4

 

Hashima, insula fantomă a Japoniei 

Situată la cinci kilometri vest de oraşul Nagasaki, insula Hashima – folosită ca inspirație pentru cel mai recent film din seria James Bond, SkyFall – este supranumită „Vaporul de război“, pentru că vechile blocuri abandonate lasă impresia unei imense ambarcaţiuni pregătite de luptă.

hashima-island-gunkanjima

Fost centru minier gestionat de Mitsubishi Motors, insuliţa are mai puţin de un kilometru pătrat şi a fost declarată loc interzis după închiderea activităţii în 1974.

Hashima, insula fantomă a Japoniei

Vizitele pe insulă erau ilegale iar cei care îndrăzneau să se aventureze ajungeau minimum o lună la închisoare. În prezent, insula este redeschisă publicului, iar turiştii o vizitează tocmai datorită aurei de teritoriu interzis.

28-Operating-Room

 

Prypiat, Ucraina

De la tragica zi de 26 aprilie 1986, când a avut loc accidentul de la Cernobîl, oraşul Prypiat, unde locuiau majoritatea angajaţilor uzinei nucleare, s-a scufundat în uitare.

chernobyl-today-a-creepy-story-told-in-pictures-funfair1

De la puţinii turişti curajoşi care s-au aventurat printre blocurile gri ale oraşului-fantomă curg periodic poze-mărturie despre moartea sa lentă.Parcuri abandonate, stadioane devenite păduri, camere de bloc încremenite cu 23 de ani în urmă.

129293204

Cearşafuri mototolite, farfurii uitate pe masă, cărţi rămase deschise la aceeaşi pagină, toate reprezintă urme ale vieţii care s-a scurs cândva din Prypiat.

3758033283_b852450348_o

Toţi cei 44.000 de locuitori ai oraşului au fost mutaţi într-o altă locaţie la mai puţin de trei zile de la accident, iar Prypiat nu va mai putea fi locuit din cauza radiaţiilor în următoarea sută de ani.

ƒÂÁ‡ÍÚË‚‡ˆËˇ Á‰‡ÌËÈ ◊ÂÌÓ·˚θÒÍÓÈ ¿›—

 

Craco, Italia

Se află în regiunea italiană Basilicata, provincia Matera, iar istoria sa se întinde pe parcursul a o mie de ani.

2italy-basilicata-craco

Între 1892 şi 1922, peste o mie din cei două mii de locuitori au plecat către America de Nord în căutarea unei vieţi mai bune.În urma unui şir de alunecări de teren şi cutremure, restul locuitorilor s-au mutat într-o vale din apropiere, iar oraşul vechi a rămas părăsit pe un vârf de deal.

Craco_fhdr

      Articole recomandate